Digidexo.com

Dietter for Crohns sykdom

Crohns sykdom (også kalt inflammatorisk tarmsykdom) er en sykdom som påvirker tarmen. Det fører til massive problemer med fordøyelsessystemet, inkludert oppblåsthet, magesmerter, diaré, oppkast og vekttap. Det har også vært kjent for å forårsake utslett, leddgikt og betennelse i øynene (i sjeldne tilfeller). Spise en balansert og riktig kosthold vil bidra til å forhindre denne tilstanden fra forverring.

Væsker

Holde kroppen din godt hydrert er viktig når lider av Crohns sykdom. En person som lider av Crohns sykdom mister mye væske daglig på grunn av diaré forårsaket av denne tilstanden. Hun vil også miste vann hvis hun kaster opp. For å unngå dehyrdration, drikke minst åtte til ti åtte unse glass væske hver dag. Vann bør være din viktigste væske, men sunne drikker som appelsinjuice kan inntas i små doser. Unngå koffein eller alkohol --- disse kan faktisk føre til dehydrering.

Høy-fiber matvarer

Fiber er en av de mest viktige stoffer for fordøyelsessystemet. Det hjelper bremse fordøyelsesprosessen, som tillater kroppen å absorbere næringsstoffer mer effektivt. Dette kan bidra til å redusere tarmbetennelse fakkel-ups. Matvarer som inneholder mye fiber inkluderer frukt, grønnsaker, korn og nøtter. Epler, aprikoser, bananer, blåbær, fiken og appelsiner er spesielt høy i fiber. Grønnsaker som rødbeter, bete greener, bok choy, gulrøtter, mais, selleri og grønne bønner er svært høy i fiber. Korn som er høy i fiber inneholder kli frokostblandinger, hel-hvete brød, havre, hel-hvete pasta og brun ris. Nøtter som inneholder mye fiber inneholder mandler, cashewnøtter, linfrø, peanøtter, pistasjenøtter, gresskarfrø, solsikkefrø og valnøtter.

Fiber bør unngås, men under en oppblussing å gi innvollene en hvile.

Små måltider

Unngå å spise store måltider hvis du lider av Crohns sykdom. Store måltider ta mer tid til å fordøye og arbeide fordøyelsessystemet hardere, noe som kan føre til en oppblussing. Prøv å spise fem eller seks små måltider om dagen. Dette vil ikke bare bidra til å forhindre belastning og potensielle fakkel-ups --- det er også en mer effektiv måte å få næringsstoffer. Menneskekroppen er ikke ment å spise tre store måltider om dagen --- det er bare en tradisjon som er enklere for folk å følge (i motsetning til fem eller seks små måltider om dagen). Kroppen trenger sin ernæring spredt utover dagen for å unngå blod-sukker krasjer og binging. Små måltider i løpet av dagen vil hjelpe deg å unngå potensielt dårlig mat valg ved å holde kroppen full kraft for hele dagen.

Matvarer for å unngå

Unngå matvarer med sitronsyre --- disse kan forårsake fakkel-ups. Du bør også unngå gassproduserende high-fiber matvarer som kål, brokkoli, blomkål, rosenkål, tørkede erter, linser, løk, gressløk og paprika. Hold deg unna laktose-tung mat, som har en tendens til å forårsake oppblåsthet og fakkel-ups når det spises i overkant.

Også unngå matvarer som inneholder mye fett. Det er viktig for alle å unngå fettrike matvarer, men det er spesielt sant for folk som lider av Crohns sykdom. Fett fører til diaré og gass og kan stimulere en dårlig blusse opp. Forhåndslagde eller produsert mat bør unngås så mye som mulig, da den inneholder kjemikalier og tilsetningsstoffer som noen ganger føre til fakkel-ups.

Unngå mat som har vært problematisk for deg i det siste. Lag en matdagbok for å finne matvarer som forårsaker flare-ups og matvarer som ikke gjør det. Det kan være nødvendig å ta tilskudd hvis du er tvunget til å unngå for mange matvarer. Snakk med dietetiker før du gjør noen kosttilskudd justeringer.