Digidexo.com

Urtete for tarmgass

Tarmgass er vanligvis ikke en alvorlig medisinsk problem - det som ofte skjer når vi spiser visse matvarer som våre fordøyelsesenzymer ikke er i stand til å bryte ned helt. Men seriøs eller ikke, kan tarmgass være smertefullt. Det kan føre til at du føler deg bloat eller ubehag i mageområdet. Det kan behandles med medisiner, men hvis du foretrekker den naturlige ruten, prøver urtete for noen lettelse.

Vindturbiner

Vindturbiner er stoffer som lindrer fordøyelseskanalen og minimere dannelse av gass. Allehånde, nellik, karve, dill, fennikel, peppermynte, timian og salvie er alle naturlige carminatives som inneholder høye konsentrasjoner av gass-lindrende forbindelser kamfer og mentol. I tillegg er mange planter i mint og gulrot familier er gode carminatives: basilikum, kamille, kanel, hvitløk, sitron, muskat, løk og oregano. Asafedita, ingefær og spisskummen er også ofte brukt som carminatives.

Making Teas

Mange carminatives kan preges av varmt vann for å lage beroligende te. Her er noen formler du kan prøve å se hvilke som passer din smak og best behandler din ubehag.

Løs opp en eller to små biter av asafetida i en halv kopp vann.

Legg en spiseskje pulverisert ingefær til en kopp kokt vann.

Kombiner en teskje av pulverisert allehånde og en kopp kokt vann.

For frø som karve, dill, fennikel og karve, bare blande en spiseskje av frø med kokende vann, og tilsett sukker etter smak.

Og selv om ikke strengt en urtete, hvitløk suppe er kjent som en av de beste urte rettsmidler for å behandle tarmgass: slipe et par fedd hvitløk med litt spisskummen, sort pepper, og korianderfrø. Bland med om lag seks gram vann og bringe blandingen til en byll. Dette vil gjøre to doser.