Digidexo.com

Gode ​​karbohydrater for idrettsutøvere

Gode ​​karbohydrater for idrettsutøvere


Karbohydrater er kroppens viktigste energikilde og er avgjørende for å fyre opp utøvernes hardtrening. Når utøverne ikke spiser nok karbohydrater, kroppene deres blir trøtt og deres prestasjoner tapper. Enkle karbohydrater, slik som de som finnes i hvitt brød og kaker, er raskt omdannes til sukker for å gi energi, men føre til en energi krasj og lagging følelse. Når du velger karbohydrater, bør idrettsutøvere velge gode, komplekse karbohydrater som brytes ned saktere for å gi varig energi.

Helkorn

Fullkorn er blant de beste karbohydratkilder for idrettsmenn, fordi de inneholder naturlig sukker for energi, så vel som fiber og næringsstoffer. I motsetning til raffinerte karbohydrater som hvitt brød og pasta, sukker i fullkorn bryte ned saktere for å gi varig energi uten en energi krasj. Havregryn er en av de beste mat for idrettsutøvere fordi de er fullpakket med karbohydrater, fiber, sink og B-vitaminer. Andre gode karbohydrater fra hele korn omfatter hele hvete pasta og brød, ris kli, korn, quinoa og kremen av hvete.

Frukt

Frukt inneholder naturlige sukker karbohydrater som er sunnere for kroppen enn raffinert sukker som finnes i kaker og godteri. Ferske fiken gir 30 gram gode karbohydrater, B-vitaminer, kalsium og kalium. Blåbær er også en god energikilde for idrettsutøvere fordi de inneholder 20 gram gode karbohydrater, fiber og vitamin C. Appelsiner inneholder også naturlig sukker, fiber og vitamin C. Andre gode frukter inkluderer epler, bananer, pærer, ananas og tørket frukt som rosiner , datoer og svisker.

Grønnsaker

Grønnsaker drivstoff kroppen med gode karbohydrater og sunne vitaminer og mineraler. For å få en masse energi, prøver å spise søte poteter, som har 28 gram karbohydrater per 4 oz., Beta-karoten, og vitamin C og E. Sørg for å spise huden av poteten for å få gunstig fiber. Andre poteter er også gode karbohydratkilder. Du kan også prøve mais, erter, gulrøtter og lima bønner.

Andre kilder

Belgfrukter er fullpakket med gunstige karbohydrater og fiber. Linser inneholder gode karbohydrater, fiber, folsyre og produsere en lav glykemisk respons. Hvite bønner som marineblå bønner, pinto bønner, cannellinibønner og kikerter pakke mer gode karbohydrater enn mørkere bønner. Mørke bønner som pinto bønner, nyre bønner og svarte bønner fortsatt inneholde en imponerende mengde karbohydrater. Vanlig yoghurt inneholder protein, gode karbohydrater og sunt fett, noe som gjør det til et ideelt mat for idrettsutøvere. Du kan også spise nøtter som kastanjer, mandler, valnøtter og cashewnøtter for å få gode karbohydrater og sunt fett. Trail blander som kombinerer nøtter og tørket frukt er ideell for idrettsutøvere også.