Digidexo.com

Betyr oppbevaring av mat påvirker næringsverdi?

Du kan lagre mat ved å fryse den, holde den i kjøleskapet, eller i spiskammeret ved romtemperatur. Ifølge en Utah State University studie, "maten lagring er bare så god - og like næringsrik - som den opprinnelige kvalitet."

Holdbarhet

Kjøleren du holde maten, desto lengre tid vil beholde sin opprinnelige kvalitet og næringsinnhold. Mens mat kan fortsatt være trygt å konsumere utover sin etablerte holdbarhet, vil det ikke lenger smaker så godt og næringsverdi vil avta.

Betraktninger

For å beholde den høyeste næringsverdi av mat, må du starte når du handler for det på Rimi. Plukk opp hylle-stabile elementer som hermetikk og tørrvarer første og varme delikatesser, nedkjølt og frossen mat siste. Sørg for at kjøtt og meieri pakker er intakt og kjølig å ta på.

Advarsel

Du kan få matforgiftet hvis du håndterer matvarer uforsiktig hjemme. Eksempler på feilaktig håndtering av mat inkluderer ikke stikker bedervelige varer i kjøleskapet eller fryseren umiddelbart, håndtering mat med skitne hender og ikke forbruke varme delikatesser innen to timer.