Digidexo.com

Matvarer som kan føre til at gass når det spises

Utvise gass er en nødvendig kroppslig funksjon som oppstår i to former: raping og luft i magen. Diet kan ha en direkte virkning på nivået av overdreven gass lagres i kroppen. Ifølge American Gastroenterologisk Association, er gass buildup forårsaket ved å forbruke matvarer som inneholder enzymer som kroppen ikke kan fordøye (matintoleranse), spise mat som ikke er fullt fordøyd før vi går i tykktarmen, og svelger for mye luft mens de spiser.

Dairy

For personer med laktoseintoleranse, fører meieri forbruk ofte overdreven oppbygging av gass. Kroppen trenger et enzym kalt laktase, som finnes i tynntarmen, til å fordøye laktose, et sukker som finnes i meieriprodukter. Hvis kroppen ikke produserer nok laktase, flyttes laktose til tykktarmen ufordøyd. Bakterier i tykktarmen gjære laktosen, produsere gass som fører til oppblåsthet og ubehag i magen.

Karbohydrater

Stivelse, sukker og fiber er matvarer som kommer inn i tykktarmen ufordøyd. Bakterier i tykktarmen naturligvis begynne å fordøye disse matvarer, en prosess som fører til at enkelte personer til å produsere metan som et biprodukt. Dette er gass frigjøres gjennom endetarmen.

Grønnsaker

Brokkoli, blomkål, rosenkål og kål også angi kolon ufordøyd, noe som fører til gass for de samme grunner nevnt for karbohydrater. Bytte fra en diett lav på rå grønnsaker til en høy i rå grønnsaker kan føre til at du opplever en to-to-tre ukers periode der gass og oppblåsthet økning. Når legemet justeres til den økte rå matinntak, vil oppblåsthet og gass avta.

Air

Folk som tygger tyggegummi, suge på hoste drops eller harde drops, eller spise raskt en tendens til å svelge mye luft. Denne luft blir utvist oppover fra magen i form av raping. Å drikke kullsyreholdige drikker ytterligere øker raping frekvens på grunn av luftboblene svelging.