Digidexo.com

Hva er årsaken Slam i galleblæren?

Slim-lignende sediment som ligger i de gallbladders av noen pasienter er kjent som "slam". Sin tilstedeværelse kan være ukjent og begivenhetsløs, eller det kan skape kvalme, oppkast, diaré og sterke smerter i øvre del av magen kvadrant.

Hva er slam?

Galleblæren slam består av galle, med det tettere rekke galle hviler på bunnen. Denne mer-tett sammensatt galle inneholder kolesterol i slimet.

Sludge Into gallestein?

Slam enten levninger, forsvinner, eller forsvinner og avkastning. Slam som gjenstår kan være med å danne gallestein.

Potensielle problemer

Slammet kan ligge i galleblæren og aldri utgjøre et problem, eller det kan noen ganger ta skylden for sykdommer som kolecystitt, pankreatitt og biliær kolikk. Disse komplikasjoner kan også være årsaken til små gallestein.

Diagnostisk testing

Transabdominal ultralyd er en metode for å diagnostisere slam og andre galleblæren problemer. Dette smertefri, ikke-invasiv eksamen hjelper identifisere slam, gallestein, kolecystitt, hindringer, betennelser og pankreatitt.

Kolesterol og fosfolipider

Slammet i galleblæren kan dannes fra for mye kolesterol er tilstede i gallen eller et lavt nivå av fosfolipider. Natrium og kalsium-partikler kan også være til stede i galle slam.