Digidexo.com

Hvordan å spise mer Fluor

Hvordan å spise mer Fluor


Kalsium-fluorid, eller fluor, er lett finnes i naturen, og er forskjellig fra kjemisk fluorid eller natriumfluorid, som vanligvis tilsettes til vannforsyning. Fluor er svært viktig for helsen til bein og tenner og er også en naturlig antiseptisk som bidrar til å beskytte kroppen mot infeksjoner. For å få din daglige dose av fluor, er alt du trenger å vite hvordan du skal spise den.

Hvordan å spise mer Fluor

•  Få en fantastisk dose av fluor fra bare en eller to kopper te hver dag. RDA anbefaler 0,5 mcg av fluor for barn under 3 år, 1 mcg for barn mellom 3 og 8, 2 mcg for barn fra 9 til 13, 3 mcg for de mellom 14 og 18 og 4 mcg for voksne. En enkelt kopp te gir ca 1,4 mcg av fluor. For voksne, en enkelt kopp kaffe gir en heidundrende 5 mcg av fluor.

Spis rikelig med hele, uraffinert korn, som mange er høy i fluor. Foods å inkludere i kosten din for å øke fluor inntak inkluderer havregryn, fullkornspasta og brun ris.

3 Mer fluor inntak med meieriprodukter, som for eksempel cottage cheese, rømme, melk, yoghurt og ost.

Nyt flere porsjoner med tang, fisk og sjømat for enkelt å spise mer fluor, som sjøvann er en fantastisk kilde til fluor. Legg mer tare, laks, tunfisk, reker og kamskjell til kosthold.

Gå for grønnsaker og andre grønnsaker og få en solid dose av fluor, samt en rekke andre viktige vitaminer og mineraler. De fleste grønne bladgrønnsaker, spesielt spinat samt erter, poteter, gulrøtter og hvitløk vil hjelpe deg til å spise mer fluor.

Hint

  • Begrens inntaket av fluorholdige vann og fluortannkremer, som natrium fluor er en uorganisk kilde og kan bli giftig i store mengder. I tillegg barn skal aldri gis fluortannkrem eller søte smaker fluor munnvann som fristelsen til å svelge den for stor.