Digidexo.com

Hva er Sitronsyre brukes til?

Hvis du er som folk flest, har du utvilsomt hørt noe sagt om det, bemerket at det var en ingrediens i en rekke av de tingene du spiser eller drikker, men har du noen gang tenkt på sitronsyre? Noen ganger virker det som det er i alt. Så, hva er det? Bedre ennå, hvorfor akkurat er den brukt? Og hva om?

Funksjon

Den mest vanlige bruk av sitronsyre er som et tilsetningsstoff, mest ofte enten som en måte for smakstilsetning, eller selvsagt bevare et produkt. Hvis du har en brus på hånden, ta en gasse på sin liste over ingredienser. Du vil mest sannsynlig finne det et sted etter kullsyreholdig vann. Det brukes til å legge til en syrlig eller sur smak til brus, avhengig av smak. Du kan også finne det i produksjonen av mindre priset viner der frukten brukes har liten eller ingen surhet av sine egne. Oftere enn ikke, vil det ikke være noen omtale av det som en ingrediens, men du bør ikke finne den i høyere kvalitet flasker. Overraskende nok, kan den også brukes i ikke-matvareprodukter slik som enkelte vaskemidler. Dens tillegg i forbindelsen kan hjelpe til med produksjonen av skum og øke kapasiteten for produktet til å rengjøre klær.

Historie

Sitronsyre ble faktisk ikke isolert fra sin kilde til sent 1700-tallet av kjemikeren Carl Wilhelm Scheele. På det tidspunkt var han faktisk i stand til å krystallisere sitronsyre fra sitronsaft. Men det var ikke før i 1860 når den industrielle produksjon av produktet ble ført inn, på grunn av at en stor del til det italienske frukt industrien. Noen 30 år senere begynte den måten som sitronsyre ble produsert for å bevege seg bort fra sitrus, og en ny kilde ble funnet i formen fra sukker. En annen 20 odde år måtte gå av før en annen kjemiker, Jamie Currie, ville finne enda en mold som kan effektivt produsere sitronsyre. Ja, klart det gjør det du ønsker å revurdere den siste pop.

Identifikasjon

Vanligvis vil du finne sitronsyre i en pulverform, ofte hvit i fargen. Noensinne har en sur godteri som er dekket i et kalkholdig pulver? Det er faktisk sitronsyre. Gjør du spisser, gjør det ikke? Mesteparten av tiden, vil du ikke være i stand til å fortelle at er faktisk i noe før du smaker den, men du absolutt ikke vil være feil når du gjør.

Funksjoner

Hvis du ikke allerede hadde gjettet, er sitronsyre helt trygt for forbruk som det kan bli funnet i praktisk talt alle former for liv. Hvis, muligens, var du å ha en overskytende del i kostholdet ditt, er det oss lite å være bekymret som det er lett metaboliseres og raskt fjernet fra kroppen din.

Advarsel

Det bør bemerkes at et høyt inntak av produkter som inneholder sitronsyre kan erodere tannemaljen. Nesten helt sikkert du har hørt tannleger snakke om barnas tenner i forhold til brus forbruk. Dette er en av grunnene.