Digidexo.com

Hvordan søke Tobradex

Tobradex er en resept medikament som brukes til å behandle og forebygge bakterielle infeksjoner i øyet. De aktive ingrediensene i medisinen er tobramycin og deksametason. Tobramycin er et antibiotikum, som stopper veksten av bakterier. Deksametason er et kortikosteroid, som reduserer betennelse og kløe. Tobradex kommer i både øyedråper og salve. Begge former er effektive, men de påføringsmetoder er litt forskjellige.

Hvordan søke Tobradex

Drops

•  Vask hendene med såpe og vann før du bruker Tobradex.

Fjern kontaktlinser fra øynene og holde dem ut for varigheten av behandlingen med Tobradex, med mindre legen din ber deg om noe annet.

•  Rist flasken med Tobradex 10 ganger for å blande ingrediensene.

Administrer Tobradex i øyet. Vippe tilbake hodet. Bruk en hånd til trekk nedre øyelokk ned, noe som gjør et mellomrom mellom øyelokket og øyeeplet. Med den andre hånden til å holde dropper over øyet. Se bort fra dropper. Klem dropper å frigjøre en dråpe Tobradex inn i mellomrommet mellom nedre øyelokk og øyeeple. For å holde øye dropper sterile, unngå å berøre kanten av dropper å øyet eller hånden din. Lukk øynene i ett minutt, mens det legges press på indre hjørnet av øyet, ved siden av nesen, for å holde medisinen renne ut. Gjenta prosessen hvis mer enn én dråpe er foreskrevet, venter fem minutter mellom dråper.

Vask hendene med såpe og vann for å fjerne eventuelle medisiner.

Vent minst 10 minutter før administrering av andre øyet medisiner inn i øyet og bare gjøre det med godkjenning fra en lege.

Salve

Vask hendene med såpe og vann.

Fjern kontaktlinser fra øynene og holde dem ut for varigheten av behandlingen med Tobradex, med mindre legen din ber deg om noe annet.

Hold røret av Tobradex salve mellom hendene i to minutter for å varme og myke salven.

Administrer Tobradex salve i øyet. Vippe tilbake hodet. Bruk en hånd til trekk nedre øyelokk ned, noe som vil gjøre et mellomrom mellom øyelokket og øyeeplet. Bruk den andre hånden til å holde røret salve over øyet. Se bort fra røret. Klem røret lett å slippe en liten mengde salve inn i mellomrommet mellom nedre øyelokk og øyeeple. For å holde røret sterile, unngå å berøre åpningen av røret til øyet eller hånden din. Lukk øynene i ett minutt. Se til venstre og deretter se høyre mens øynene er lukket, for å spre salven rundt øyeeplet.

Vask hendene med såpe og vann for å fjerne Tobradex salve.

Vent minst 10 minutter før administrering av andre øyet medisiner og bare gjøre det med godkjenning fra en lege.

Hint

  • Har en annen person som bidrar du putter i Tobradex dråper eller salve. Oppbevar Tobradex ved romtemperatur.
  • Ikke bruk Tobradex hvis du er allergisk overfor tobramycin eller deksametason. Snakk med en lege før du bruker Tobradex hvis du er gravid eller ammende. Det er ikke kjent hvordan Tobradex vil påvirke fosteret eller en sykepleier spedbarn. Ikke bruk andre øyet medisiner med Tobradex mindre dette er godkjent til å gjøre det av legen din. Bruk av Tobradex kan føre til en midlertidig forstyrrelse i et syn. Etter påføring TorbraDex, ikke kjør i 15 minutter. Eller vente til synet er ikke lenger uskarpt. Fortsett å bruke Tobradex for lengden foreskrevet. Alvorlige allergiske reaksjoner er ikke vanlig. Hvis du utvikler tegn på en allergisk reaksjon, ring 911. Symptomer på en alvorlig allergisk reaksjon inkluderer hevelse i ansiktet, hevelse av tungen, hevelse i hals, utslett, svimmelhet og pustevansker.