Digidexo.com

Helsemessige fordeler av Bananas

Sunt og velsmakende ofte ikke går sammen, og det er ikke overraskende at et flertall av mennesker, spesielt barn, velger smak enn ernæring. Men å bytte til et sunnere kosthold uten at det går på smak kan være enklere enn du tror. Bananer er det perfekte eksempel. Regnes blant de mest populære fruktene i verden, bananer imøtekomme smaksløkene samtidig tilby mange helsemessige fordeler.

Identifikasjon

En av de mest utbredte frukt avlinger i verden, bananer er populære på grunn av deres ernæringsmessige verdi, enkel forbruk, lagring og deponering. I motsetning til andre frukt, trenger de ikke å være nedkjølt, kutt eller skiver før konsum. Bananer er den frukten av en plante av slekten Musa. De blir dyrket primært for mat, men blir også brukt som en kilde for fibre for tekstilindustrien. I noen deler av verden, de er brukt til pryd.

Historie

Bananene vi finner i dag er resultatet av krysset to uspiselige, ville arter av bananer. De opprinnelige vill bananer hadde frø og ble funnet i Stillehavet og Sørøst-Asia. Det antas at bananer oppsto rundt 2000 f.Kr. i Malaysia. Rundt 327 f.Kr., er Alexander antas å ha brakt bananer fra India til den vestlige verden. I 1836 ble det mutante gule bananer tilfeldigvis oppdaget og funnet å være spiselig og søt, uten å bli kokt. Bananer gradvis begynte å bli inkludert som desserter, og i dag utgjør de en del av en stift diett.

Fordeler

Bananer er fullpakket med næringsstoffer som bidrar til å forbedre og opprettholde god helse. De gir umiddelbar og langvarig energi. De er en god kilde til fiber og kan bidra til å gjenopprette normal avføring, lindrende forstoppelse og diaré. De er rike på vitamin B6, vitamin C, magnesium og kalium. De bidra til å regulere blodtrykket, og er lett å fordøye, selv av babyer. De har ingen fett og erstatte essensielle næringsstoffer tapt under trening. De kan kontrollere humør og bidra til å redusere depresjon. Rik på jern, bananer hjelpe hemoglobin funksjon. De inneholder et stoff som gir næring probiotiske bakterier, derfor styrke fordøye evne og beskytter mot usunne bakterier. De kan også øke kroppens evne til å absorbere kalsium og dermed styrke ben. Bananer er bra for nyre helse og kan redusere risikoen for nyrekreft. Bananer kan bidra til å redusere halsbrann og morgenkvalme, og forbedre nerve funksjon.

Betraktninger

Avhengig av scenen de er i, kan bananer kokes eller spises rå. Grønn-tipped bananer trenger å bli kokt eller modnet før konsum. Gule bananer kan spises som de er; brun-flekkete som kan anvendes til baking.

Advarsel

Fordi bananer inneholder sukkerarter, kan de bidra til å redusere søte krav og kan benyttes i stedet for andre kunstig søtede stoffer. Men folk med diabetes anbefales å spise dem i moderasjon og veksle dem med grapefrukt.
Å spise bananer antas å gjøre yngre barn og babyer mer utsatt for insektbitt. På steder hvor insektbitt er vanlig, bør banan inntaket blant barn reduseres og vekslet med hvitløk.