Digidexo.com

Er frossen frukt sunt?

Er frossen frukt sunt?


I de kalde månedene, kan fersk frukt være vanskelig å finne. Det betyr ikke at du er ute av lykken, though. Frossen frukt, plukket på høyden av modenhet, er like sunt som ferske.

Flash Freezing

De fleste frosne frukter er individuelt flash frosset, noe som betyr at de fryser i løpet av sekunder. Den raske frysing låser i næringsstoffer og smak.

Fresh Fruit

Med mindre du kjøpe fersk frukt fra bonden den dagen det ble plukket eller dyrke din egen, er sjansen stor for det har blitt sittende rundt i flere dager eller uker, mister næringsstoffer. Frossen frukt har ofte mer vitaminer enn frisk.

Ting å se etter

Frossen frukt trenger å bo frosset i for at den skal holde seg friske. Frukt som har tint og blitt re-frosset mister næringsstoffer og smak. Velg poser med frossen frukt som du kan føle hver frukt gjennom. Unngå poser dekket av is krystaller eller at funksjonen en solid klump av frukt.

Hva skal unngås

Unngå frukt som er frosset i sirup. Sirup vil legge ekstra sukker og kalorier i kostholdet ditt.

Hvordan holde frossen frukt Sunn

Hold frossen frukt frosset. Når det tiner, kan det begynne å miste næringsstoffer. Oppbevar frukt i tett lukkede beholdere i fryseren for å hindre frostskader. Fryser brenne ødelegger smaken av frukt og bruker opp næringsstoffer.