Digidexo.com

Hvordan ha Sunn Telomerer

Hvordan ha Sunn Telomerer


Telomerer er små biter av genetisk materiale på tuppen av kromosomer som bidrar til at kroppens DNA fungerer som den skal. Dårlig fungerende telomerer gjøre det vanskeligere for cellene i kroppen din til å fornye seg selv. Telomerer som begynner å forkorte har vært sterkt knyttet til biologisk aldring, og til forhold som hjertesykdom, kreft, og total dødelighet.

Det er, jo kortere dine telomerer får begynner raskere DNA å svekkes, og den eldre kroppen føles, uansett hva din faktiske kronologiske alder.

Sagt på en annen måte: holde telomerer i form, og du kan faktisk slå tilbake den biologiske klokken. Sunne telomerer kan være din beste anti-aldring forsvar.

Forskere har identifisert en rekke tiltak folk kan gjøre for å holde sine telomerer i tip-top form, beskytte måten deres genetiske materiale funksjoner, og holde seg frisk, lenger, selv når vi blir eldre. Her er hva du trenger å vite om å ha "unge DNA '.

Hvordan ha Sunn Telomerer

En spise fet fisk

Du har kanskje allerede hørt om fordelene med omega-3 fettsyrer som finnes i fet fisk som laks, ørret, sardiner og ansjos.

Forskere observerer inntak av to viktige omega-3 fettsyrene kalles EPA og DHA, fant at personer med de laveste nivåene av disse næringsstoffene hadde telomerer i de fattigste tilstand. På den annen side er de med høy grad av EPA og DHA i sine dietter hadde lange, friskt utseende telomerer, som er blitt assosiert med mindre hjertesykdom, og en økning i total helse.

Har ennå ikke blitt fastslått faktiske inntak av omega-3 fettsyrer som gir optimal helsefordeler. Men en diett høy i fisk er ansett som gunstig. Mange spesialister anbefaler å spise fet fisk minst to ganger i uken, eller ta daglige fisk-olje kosttilskudd med 1000 milligram DHA og EPA kombinert.

Sjekk din vekt

Du visste at jeg skulle si det, ikke sant!

Men det er sant. En annen ulempe å fedme synes å være at det bidrar til en hurtig forkortelse av dine telomerer. Som du bringe vekten nede, kan telomerlengde faktisk øke, og samlet skade på DNA avtar.

Trening gir noen av de samme fordelene. Du er mye bedre å være overvektig og aktiv, enn overvektig og inaktiv, så komme ut der og gjøre ting! Svært aktive mennesker har telomerer at så lenge og sunt utseende som mindre aktive mennesker ti år yngre.

Sjekk Dine Psyche

Samtidig, understreker ut over vekten din, eller noe annet som skjer i livet, ikke kommer til å gjøre dine telomerer noe bra heller. Hvis du er på en konstant diett berg-og dalbane, bekymre deg for vekten din kan motvirke noen av fordelene ved faktisk å miste vekt.

Så chill. Prøv noen meditasjon, yoga, eller en vanlig vane en avslappende tur.

Do The Other Stuff

Du vet allerede hva som er sunt og hva som ikke er det. Høyre? Ingen behøver å fortelle deg å slutte å røyke, eller å drikke alkohol bare i moderate mengder, eller å spise en balansert kosthold med mye grønnsaker og lett på bearbeidet mat og junk-food måltider.

Du vet alt dette allerede. Så gjør dine telomerer, tro det eller ei. Få et håndtak på sunne livsstilsvaner, og din DNA vil takke deg for det.