Digidexo.com

Fordøyelsesproblemer hos barn

Fordøyelsesproblemer hos barn


Små barn har ofte problemer med fordøyelsen. De fleste er vanlige og vil passere med riktig diett og / eller behandling. Andre gastrointestinale symptomer kan være mer alvorlig og vil kreve medisinsk testing for å fastslå årsaken. Foreldre som har barn opplever magesmerter, oppkast, diaré eller forstoppelse vil måtte gjøre en innledende vurdering for å finne ut om problemet er ganske enkelt forårsaket av et virus, infeksjon eller mat forstyrrelse, eller om det er en mer hyppig problem som må evalueres av en barnelege.

Mulige årsaker til magesmerter

En felles klage av barndommen er, "Magen min gjør vondt!" Men årsakene til magesmerter er mange, og hver gang det oppstår foreldre vil bli møtt med skremmende utfordringen rooting ut kilden. Magesmerter kan komme fra følgende mindre kilder:

Gass Spiser for mye å drikke for mye brus Gastrointestinal virus, dvs. "magen bug" Forstoppelse Diaré Stress (en vanlig årsak, påvirker så mye som 10 prosent av barn)
Magesmerter kan også være forårsaket av mer alvorlige problemer som: Blindtarmbetennelse Trapped Nonfood element matforgiftning Acid reflux allergi mot mat Crohns sykdom

Diaré og forstoppelse

Ofte kan diaré og forstoppelse forårsake magekramper. Forstoppelse kan skyldes en mangel på tilstrekkelig fiber i dietten, eller ikke drikker nok væske. Vanligvis forstoppelse er definert som sjeldne, smertefulle eller hard avføring. En endring i kosthold for å legge til mer hele korn, korn, frukt og grønnsaker kan være alt som er nødvendig for å lindre symptomene på forstoppelse. Forstoppelse kan også oppstå hvis barnet er redd for å gå på do (for mye press plassert på barnet å potty tog er én årsak). Diaré kan være forårsaket av virus, bakterier eller overdreven saft forbruk. Barneleger anbefaler vanligvis Brat kosthold som et hjem rette for diaré. Denne dietten består av bananer, ris, applesauce og toast og bør opprettholdes inntil diaré har sunket. Det anbefales også at det berørte barnet unngå meieri products.One Unntaket er hvis barnet er sykepleie: En sykepleier planen bør opprettholdes for å unngå muligheten for dehydrering.

Oppblåsthet, Hikke og overdreven gass

Overdreven gass og oppblåsthet ha mange årsaker også, inkludert en viral infeksjon i tarmkanalen, diaré eller overdreven svelger luft. Det kan også være forårsaket av en matallergi, særlig laktose (melk) intoleranse. Hikke er sammentrekninger av mellomgulvet. De er vanlig og forekommer ofte hos noen barn; de er vanligvis ikke en grunn til bekymring. En gammeldags behandling av hikke er forskrivning en teskje sukker, og det ser ut til å fungere i de fleste tilfeller. Slappe av ved å ligge og napping noen ganger hjelper også.

Inntar en Nonfood Element eller Poison

Små barn elsker å utforske gjenstander med munnen, men dette kan noen ganger føre til choking og alvorlige fordøyelsesproblemer. Skarpe gjenstander kan føre til indre skader og blødninger. Hvis det er blod i avføringen, kan dette være en potensielt problem som bør mistenkes. Andre tegn på at et barn har svelget et objekt eller giftig materiale kan hoste, sikling, svelgeproblemer, ubehag i halsen, brystsmerter, magesmerter, oppkast (ofte blodig) og vanskelighets under avføring. Den hyppigst svelget fremmedlegeme er mynten. Prøv å holde små gjenstander og giftige materialer opp fra gulvet, benkeplater og borte fra små barn. Også huske på at mange planter og blomster er giftige og bør holdes utenfor rekkevidde.

Kvalme og oppkast

Som diare, er brekninger vanligvis resultatet av en virus. Noen ganger det er forårsaket av overspising, reisesyke, hodeskade eller matforgiftning. Dersom barnet spiste for mye, vil oppkast være kortvarig. Viral oppkast varer vanligvis 24 til 48 timer, mindre hvis barnet er under to år. Den farligste bivirkningen av oppkast er dehydrering. For å unngå denne komplikasjonen, bør barn få tilbud om små mengder væske som oppkast avtar. Start med en våt, ren klut til å suge på, deretter sakte øke mengden til en teskje vann, eller alternativt is chips. Når oppkast har stoppet i minst fire timer, kan mengden av fluid Tilbys være større. Oppsøke lege umiddelbart hvis barnet ikke har tisset i mer enn åtte timer, eller er ekstremt sløv og / eller forvirret.

Anal sprekker, Odd farge eller blod i avføringen

En anal fissur er et lite snitt i nærheten av åpningen av anus. Dette er den primære årsaken til blod i avføringen og er vanligvis et resultat av alvorlig forstoppelse. I de fleste tilfeller må det forstoppelse som skal behandles gjennom riktig diett og økt væske før sprekkene kan riktig helbrede. Medisinert salver og varmt bad soaks (en liten mengde natron eller saltvann lagt) kan bidra til å lindre sårhet. Dersom avføringen er en uvanlig farge, er det som regel et resultat av diett. Forskjellige fargede jello, frukt og juice kan føre til ulike farger i avføring.

Acid reflux, Crohns sykdom og andre alvorlige fordøyelsesproblemer

Hvis fordøyelsesproblemer hos et barn ser ut til å være tilbakevendende eller kronisk i naturen, kan det være på tide å søke hjelp av en lege. Lidelser som syre tilbakeløp (oppgulping av syre inn i spiserøret) og Crohns sykdom (en sykdom i tarmen som fører til inflammasjon og sårdannelse i tarmslimhinnen) kan indikeres og testet for. En matallergi som gluten eller laktose intoleranse kan også føre til kronisk mageubehag. Disse tilstander kan behandles med en kombinasjon av diett og legemidler.