Digidexo.com

Hvordan bruke olivenolje til å fremme vekttap

Hvordan bruke olivenolje til å fremme vekttap


Olivenolje har en lang liste med tilhørende helsefordeler. Det er godt kjent for å redusere kolesterolnivået og beskytter mot hjertesykdom, men overraskende for en fett, kan det også hjelpe deg å miste vekt. The Shangri-La Diet og Middelhavet Diet både stole på forbruket av olivenolje som en del av sitt vekttap planer. Forskning i British Journal of Nutrition viser at olivenolje kan hjelpe til med vekttap fordi det øker fettstoffskiftet - den hastigheten som vi bryter ned kroppen fett. Nøkkelen er å sikre at olivenolje er den viktigste kilden til fett i kosten, sammen med mindre mengder mettet fett.

Hvordan bruke olivenolje til å fremme vekttap

Skifte Mettet fett med olivenolje

Velg extra virgin olivenolje for maksimal helsefordeler. Bruk den for matlaging og forberedelser salatdressinger i stedet for smør, majones eller andre kilder til mettet fett. Dypp brødet i olivenolje i stedet for å spre det med smør. Det er viktig å bruke olivenolje som en erstatning, ikke som et tillegg til andre fettkilder, for å gå ned i vekt.

Drikk olivenolje mellom måltidene. The Shangri-La Diet hevder at en spiseskje olivenolje mellom måltidene vil gjøre deg til å føle fyldigere og spise mindre mat til måltidene. The Shangri-La Diet legger ingen andre kosttilskudd restriksjoner og bare anbefaler tilsetning av små mengder av olivenolje eller sukkervann for å kontrollere appetitten.

Følg Middelhavsdietten. Spis en kombinasjon av olivenolje, fersk frukt, grønnsaker og fet fisk. Også øke mengden av hjerte-sunt umettet fett og essensielle fettsyrer, som Omega-3 og 6, i kosten. Olivenolje er den viktigste kilden til fett i Middelhavsdietten, som blir feiret for sine helsemessige fordeler så vel som sin promotering av vekttap.

Hold din generelle fettinntak moderat. Den gjennomsnittlige mannen har en anbefalt daglig maksimal fett inntak av 95g; 70g er det anbefalte maksimum for kvinner. Selv om du får alt fett fra olivenolje og ikke spise noe mettet fett, vil det ikke hjelpe deg å miste vekt hvis du beveger deg over disse retningslinjene. Forbereder mesteparten av maten fra ferske råvarer bidrar til å holde seg innenfor disse retningslinjene når du kan kontrollere mengden fett du legge til dine måltider.