Digidexo.com

Slik unngår du at Diaré Fra CellCept

Slik unngår du at Diaré Fra CellCept


CellCept, eller mykofenolatmofetil, er et reseptbelagt legemiddel gis til pasienter som får en organtransplantasjon. CellCept arbeider for å undertrykke immunsystemet slik at det transplanterte organet ikke er avvist. Vanligvis er CellCept tatt så lenge som det transplanterte organet er på plass. Vanlige bivirkninger av CellCept inkluderer magesyke og diaré, som kan reduseres ved å endre når og hvordan stoffet blir administrert.

Bruksanvisning

Slik unngår du at Diaré Fra CellCept

CellCept med et måltid i stedet for på tom mage. Inntak av CellCept sammen med mat kan redusere risikoen for diaré.

Unngå mat som forverre symptomer på diaré. Meieriprodukter og mat med høyt fett kan gjøre diaré verre, som kan sentralstimulerende midler som kaffe og alkohol. Du bør også unngå tørket frukt og nøtter og andre matvarer høy i fiber.

Spis mild mat som bananer, eplemos, ris og toast som er lett å fordøye og minst sannsynlig å utløse diaré. Drikk væske i løpet av dagen for å holde deg hydrert, men unngå spesielt varme eller kalde væsker, da de kan også utløse diaré. Vanlig vann er onr av de beste væsker du kan drikke for å forebygge diaré.

Be din lege å forskrive CellCept i en mindre, hyppigere dosering hvis du tar CellCept sammen med mat har ikke bedret din diaré.

Diskuter med din lege muligheten for å senke dosen av CellCept. En lavere dose kan forbedre diaré og mageproblemer bivirkninger.

Hvis endre dosering og senke dosen av CellCept har ikke hjulpet, tar en annen medisin som er mer skånsom mot magen kan redusere diaré og magesyke. Spør legen din hvis du bytter til en annen medisiner som Imuran er mulig for deg.

Tips og advarsler

  • Hvis du opplever diaré, drikke vann, buljong og elektrolytt erstatning drikker å holde seg hydrert. Drikk fluider langsomt og stadig, i stedet for en stor mengde på en gang.
  • Endre hvordan du tar CellCept kan ha en innvirkning på stoffets effektivitet. Før du gjør noen justeringer i hvordan du tar CellCept eller noen foreskrevne medisiner, diskutere dine bekymringer om dosering og hyppighet med legen din.