Digidexo.com

Hvordan å få nok B12 på en vegansk kosthold

Livsstil er faktisk endring, og det er sunne matvaner. Svært populære eksempler er den økende appell av vegetarisme og veganisme. Mens kjøtt, meieri eller fjørfeprodukter er faktisk gode kilder til vitaminer og mineraler, beriket mat eller vitamin B12 tilskudd, lagt til et vegansk kosthold, kan også gi alle de essensielle næringsstoffene du trenger. Legge dette vitaminet til vegansk kosthold, hjelper dannelsen av friske røde blodceller, fremmer effektiv funksjon av hjernen og støtter et sunt nervesystem. Her er hvordan du får nok B12 på en vegansk kosthold og leve et lykkelig, sunt liv.

Hvordan å få nok B12 på en vegansk kosthold

•  Ta kontakt med en kvalifisert kostholdsekspert, ernæringsfysiolog eller lege. Gjennomgå nåværende kosthold. Disse fagfolk er i stand til å bestemme nivået av vitamin B12 inntak og vil anbefale en passende diett som vil inneholde tilstrekkelig daglig mengder av dette svært viktig vitamin.

Legg ernæringsmessige gjær i kostholdet ditt. Dette er en pålitelig kilde av dette vitamin, og leveres som pulver eller i gule flak. Ernæringsmessige gjær har en cheesy smak og er derfor spiselig. Litt mindre enn en spiseskje konsumert daglig vil levere 2,4 mikrogram av vitamin B12, RDA for voksne.

Inkluder befestet frokostblanding i kosten. Det er flere pålitelige merkene på befestet frokostblanding som kan gi deg den mengden av vitamin B12 trengs daglig. Omtrent en halv kopp befestet frokostblanding kan gi 2,4 mikrogram RDA av dette vitaminet.

Konsumere befestet soya melk eller kjøtt analoger. Vitamin B12-befestet, er soyamelk en rik kilde til dette vitaminet. På den annen side, kan du også få din daglige tilførsel av dette vitaminet fra befestede kjøtt analoger. Dette er en mat produsert fra soyabønner eller hvete gluten å likne fisk, fjærfe eller kjøtt.

Øk vitamin B12 inntak. Hvis din nåværende kosthold er fortsatt ikke gir deg nok av dette sårt tiltrengt vitamin, prøve og inkludere vitamin B-komplekset, en multivitamin eller vitamin B12 supplement kapsler sammen med vegansk kosthold. Disse kan gi deg den ideelle nivået av vitamin som er nødvendig daglig.

Hint

  • Sjekk alltid etiketten av befestede kornprodukter, som noen produsenter ikke kan inkludere vitamin B12 i sine komposisjoner.
  • Som veganer, studere etiketten på vitamin B12 supplement at du kjøper for å sikre at det ikke inneholder animalske produkter.
  • Det er kritisk viktig å legge til et vitamin B12 supplement, eller rik mat kilder til dette vitaminet, i vegansk kosthold. Unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i vitaminmangel som igjen kan føre til bivirkninger som er ekstremt skadelig.