Digidexo.com

Definisjonen av organiske vitaminer

I tillegg industrien, i motsetning til næringsmiddelindustrien, er det ingen regulering som definerer bruken av ordet organiske. Uten en klar definisjon, blir det bare en markedsføring ord for å tiltrekke seg kunder. Sannheten om organiske vitaminer er kompleks, og forbrukeren må sile gjennom hauger av bevis og anekdotisk informasjon. Den beste definisjonen av organiske vitaminer, er å si at de er vitaminer avledet fra organiske kilder. Men uten regulering, hva denne definisjonen mener?

Definer Organiske Vitaminer

Vitaminer er ikke produsert av kroppen. De er organiske kjemiske forbindelser som må innhentes gjennom mat eller kosttilskudd. Hvert vitamin har en matkilde eller kilder som er ganske enkel å gjenskape i et laboratorium. I sannhet, alle vitaminer er organiske. Hva er ikke organisk er fyllstoff og bindemidler som ofte brukes i produksjon av vitamintilskudd.

Mat-baserte vitaminer

Mat-baserte vitaminer er basert på ideen om at kroppen absorberer disse vitaminene lettere enn vitaminer fremstilt syntetisk. Rainbow Light er en California supplement selskap som hevder å ha pioner utformingen av mat-baserte kosttilskudd. I en 2007 artikkel for Now Magazine, Marci Chow, Rainbow Lett tekniske tjenester regissør, identifiserer standarden på en all mat-baserte supplement som å være urealistisk. "Det er veldig vanskelig å lage et multivitamin produkt som vil være virkelig 100 per mat-hentet prosent uten noen syntetiske ingredienser."

Daglig vitamin inntak

Anbefalt daglig inntak av vitaminer er standarder satt av den uavhengige Institute of Medicine (en ideell organisasjon) og Food and Drug Administration. Disse standardene er basert på vitamin inntak og har ingenting å gjøre med måten de vitaminene er utledet. Selve absorpsjonshastigheten av vitaminer i kroppen kan ha mange faktorer, som ble oppdaget av en klinisk studie utført av Linus Pauling Institute. Studien bemerket vitamin E hadde en høyere absorpsjonshastigheten ved inntak gjennom vitamin-E-forsterkede frokostblanding enn ved kombinasjon unfortified frokostblanding og en vitamin E supplement eller tar supplement alene.

Er Organic Vitaminer Bedre?

Organiske vitaminer er ikke nødvendigvis bedre, ifølge Aileen Burford-Mason, president i Holistic Health Research Foundation of Canada. Burford-Mason ble intervjuet av Now Magazine i 2007, og erkjenner at noen syntetiske vitaminer er bedre absorbert av kroppen. Men syntetiske former av vitamin D og E er ineffektive og mat-baserte skjemaer kan gi et bedre alternativ.

Finne gode vitaminer

Nye avsløringer om hvor vitaminer er laget bringer ytterligere kompleksitet til å lage vitamin valg. The Seattle Times avslørte i en 2007 artikkelen "Kina Corners Vitamin Market" at Kina gjør mesteparten av vitaminene A, C, B12 og E som brukes i det amerikanske markedet. Amerikanske lover ikke krever vitamin produsenter å merke produkter med opprinnelseslandet av sine ingredienser.