Digidexo.com

Tegn og symptomer på forestående hjerteinfarkt hos kvinner

Tegn og symptomer på forestående hjerteinfarkt hos kvinner


Trettitre prosent av amerikanske kvinner dør av hjertesykdom, ifølge National Heart Lung, and Blood Institute. Byrået sier også kvinner er mer sannsynlig enn menn for å dø etter et hjerteinfarkt. En studie fra National Institutes of Health 2003 fant at 95 prosent av kvinnene har opplevd ulike symptomer en måned før deres hjerteinfarkt. Erkjennelsen av disse tidlige symptomer når de oppstår sammen kan være nøkkelen til å redusere antall kvinner som dør av hjerteinfarkt.

Fatigue

Nummer én rapporterte tidlig symptom på et hjerteinfarkt hos kvinner er uforklarlig tretthet. Sytti prosent av kvinnene i 2003 studie utført av National Institutes of Health rapporterte at de følte seg utmattet uten noen åpenbar grunn en måned eller enda mer før de hadde sine hjerteinfarkt. Noen kvinner rapporterte at de var så slitne, de kunne ikke engang gjøre sin seng uten å ta en pause.

Søvnproblemer

Førti-åtte prosent av kvinnene i undersøkelsen sa at de hadde problemer med å sove i løpet av måneden før deres hjerteinfarkt. Søvnforstyrrelser inkluderer våkner ofte midt på natten, eller har problemer med å gå i dvale.

Pusteproblemer

En annen vanlig rapportert tidlig symptom på et hjerteinfarkt hos kvinner er pusteproblemer eller kortpustethet. Førti-to prosent av kvinnene i undersøkelsen opplevde kortpustethet i løpet av måneden før deres hjerteinfarkt. Kortpustethet er ikke ofte behandlet som et alvorlig symptom i seg selv, men det kan være farlig hvis det skjer med disse andre tidlige faresignaler.

Fordøyelsesbesvær

Fjerde på listen over tidlig varsling tegn på hjerteinfarkt hos kvinner er dårlig. Fordøyelsesproblemer kan oppleves som halsbrann eller en ubehagelig full følelse under eller etter et måltid. Dette problemet er noe de fleste kvinner sjelden ta hensyn til, bortsett fra å pop en syrenøytraliserende tablett, men 39 prosent av kvinnene i 2003-undersøkelsen rapporterte dårlig en måned før deres hjerteinfarkt.

Angst

Angst er en annen tidlig varsling tegn på hjerteinfarkt hos kvinner, og det er like vanskelig å klassifisere som de andre tegnene. Angst er en normal reaksjon på stress, men noen ganger folk føler seg engstelig uten noen åpenbar grunn. Hvis du ikke opplever stress i livet ditt, men du opplever angst, er det på tide å få sjekket ut.