Digidexo.com

Årsaker og botemidler på reisesyke

Reisesyke er følelsen av kvalme, tretthet og forvirring forårsaket av hodet bevegelse. Kvinner, spesielt hvis de er gravide eller menstruerende, og barn i alderen tre til 10 som er mest berørt av reisesyke. Hvis du er utsatt for reisesyke, lese over hvilke typer, årsaker og symptomer, og bruke kurer og forebyggende teknikker nedenfor for å lette eller eliminere din lidelse.

Typer

Du kan få reisesyke fra flere kilder, blant annet ridning i bil, buss eller tog, være på et skip eller båt, eller sitter i et fly. Bilen sykdom er den vanligste typen av reisesyke.

Årsaker

Bevegelsen under en bil, sjøgang av havet rocking et skip eller båt frem og tilbake, eller uroen mens du reiser med fly er de viktigste årsakene til reisesyke. Mangel på ventilasjon på grunn av røyk og gass røyk og romlig desorientering bidra til reisesyke angrep, og lukten av mat eller tobakk kan presse deg over kanten og forårsake oppkast.

Plass og simulering sykdom er sjeldnere årsaker til reisesyke. Noen astronauter lider plass sykdom på grunn av gravitasjonskraften og kroppens tilpasning til forskjellig trykk i luftrommet. Folk som sitter på en simulator av foran en datamaskin med bevegelse på skjermen kan oppleve sykdom enten skyldes en illusjon av bevegelse eller en oppfatning av bevegelse som skiller seg fra muskler og øyne.

Symptomer

Den første varsling av reisesyke innebærer blekn av huden, som deretter følges av en følelse av rastløshet og tretthet. Symptomene gradvis bli verre, kanskje voksing og avtagende hvis du har mer motstand. Men du vet du er i full throes av reisesyke når du har en urolig mage, svimmelhet, svetting, og trangen til å spy.

Cures

Hvis du ikke kan kontrollere reisesyke symptomer, flere typer behandlinger finnes for å hjelpe. Over-the-counter antihistaminer som meclizine forårsake døsighet som reduserer følelsen av romlige desorientering. Dimenhydrinate er lik og tilgjengelig i flytende form for barn over ett år gammel, mens Cyclizine kan brukes til noen eldre enn fem år, og er mest effektive for korte bil turer. Prometazin er en av de mest effektive reisesyke legemidler på markedet; en dose varer like lenge som åtte timer. Alle disse bør tas minst 30 minutter før du reiser for å være mest effektive.

Såvidt naturlige alternativer, er ingefær ofte brukt for gastrointestinale problemer. Oftest folk drikker ingefær te eller forbruke pulverisert ingefær kapsler, selv om noen sverger ved bare å tygge på rå ingefær en time før du reiser. For andre kan ta en skje med brunt sukker eller spise godteri minimalisere virkningene av reisesyke.

Forebygging

For å minske sannsynligheten for reisesyke, unngå kraftige mat eller tobakk lukt, og ikke forbruke for mye mat og drikke før du reiser. Spesielt unngå alkohol og krydret eller fet mat.

Hvis du reiser med fly, velg et vindu sete i midten av flyet over vingen (som det er den roligste området) eller sitte i fronten av flyet der det er mindre støy.

På et skip, vil du oppleve mindre bevegelse i hytter som ligger nær sentrum av skipet på nedre dekk. Mens du er i en båt, sitte i midten og holde øynene på horisonten.

For bil, buss eller togturer, ikke lese, holde hodet i ro, og fikse øynene på horisonten i stedet for naturen som passasjer. Lukk øynene dine til å unngå å se på trær eller bygninger eller andre kjøretøy, hvis du må.