Digidexo.com

Behandling av Runde Worms i Humans

Rundormer er parasitter som kan smitte mennesker 'tarmen. De er også kjent som nematoder. De lever i jord og komme inn i kroppen vanligvis etter folk får dem på hendene og deretter på munnen. Noen kan også få inn gjennom huden. Rundormer bruke menneskelige organer til å holde seg i live, lagring og modning fra egg til voksne ormer. Det finnes forskjellige arter av rundormer. De kan variere i størrelse alt fra 1 millimeter til 1 meter. Infeksjoner oppstår vanligvis i områder hvor hygiene og sanitær er fattige. Varmt klima kan også gjøre folk mer utsatt for infeksjonen.

Symptomer

Tegn på en rundorm i en person avhenger av hvilken type av arter som har forårsaket infeksjonen. Symptomene varierer fra blod i avføringen til magesmerter. Et kløende utslett, kan diaré, feber, hoste, kortpustethet og tungpustethet også være et resultat av en rundorm infeksjon.

Medisinering

Antiparasitære stoffer som medendazole (Vermox) og albdendazole (Albenza) kan brukes til å behandle en rundorm infeksjon. Andre medisiner som kan være foreskrevet er smertestillende, antihistaminer, antibiotika og anti-inflammatoriske. Disse er ment å enten lindre symptomer eller for å behandle en bakterieinfeksjon.

Kirurgi

Hvis det er en tunge angrep i kroppen, kan kirurgi være nødvendig å kvitte seg med rundormer. Kirurgi kan også være nødvendig i tilfeller hvor ormene har hindret eller perforerte organer. Dette kan føre til at organene til å dø, noe som fører til infeksjon eller støt. Blindtarmbetennelse kan også være en komplikasjon av en infeksjon.

Kosttilskudd og ernæring

Eksperter med University of Maryland Medical Center sier mange mennesker smittet med rundormer er underernært. En omfattende diett plan kan bidra til å behandle og forebygge rundormer. De foreslår å spise mer bitter eller krydret mat, drikke mye vann, spise mindre kjøtt og mer fisk og trene regelmessig.

Urter

Mens ingen urter har blitt behandlet rundormer, sier ekspertene de har vist seg å øke generelle helse og som i sin tur kan bidra til å behandle eller forebygge rundormer.