Digidexo.com

Hva bør barn spise for å gå ned i vekt?

Sunt vekttap begynner med å utdanne barna om kloke valg av mat. En enkel metode for å lære korrekt porsjonsstørrelsen er å lære et barn å fylle halvparten av en 9 tommers middagstallerken med frukt og grønnsaker, en fjerdedel av platen med protein og en fjerdedel av platen med karbohydrater. Sunn snacks hele dagen som rå grønnsaker, frisk frukt eller en liten porsjon nøtter bør oppmuntres og gjøres lett tilgjengelig. Måltidene bør spises sammen i en familie setting når det er mulig og aldri foran en datamaskin eller TV. Pakking en næringsrik lunsj for skolen tar ekstra innsats, men er avgjørende i å hjelpe et barn skal lykkes i å miste vekt. Som foreldre vi kontrollere hva mat kommer inn i våre hjem, og vi modellere spiseatferd. Hvis vi ikke er villige til å være gode rollemodeller eller gi sunne alternativer, kan vi ikke forvente at våre barn å gå ned i vekt.

Frukt og grønnsaker

Barn er naturlig tiltrukket av fargen. Oppfordre barna til å spise en regnbue av mat farger i løpet av dagen. Frukt og grønnsaker kan skape en rik fargepalett full av et bredt spekter av smaker og teksturer. Frukt og grønnsaker som varierer i fargetone fra dyp gul til dyp rød er høy i karotener, viktige antioksidanter. De spenner fra rødlig til lilla og blått og svart er høy i anthocyaniner, en annen viktig phytochemical. Grønn mat, de strålende bladgrønnsaker som grønnkål og spinat, er fulle av viktige næringsstoffer, inkludert omega-3 essensielle fettsyrer. Frukt og grønnsaker er også høy i fiber. En enkel måte å forklare viktigheten av fiber til barna er å sammenligne dem med en rengjøring tjeneste som reiser gjennom kroppen å sørge for at alle de "søppel" blir blåst ut. Fiber er også viktig for å gjøre en kroppen føles full.
Mens innkjøp av mat, oppmuntre barna til å hjelpe deg å velge en regnbue av forskjellige frukter og grønnsaker. Barn er ofte fascinert av merkelig formede frukter og grønnsaker. Barn er mer villige til å prøve nye matvarer da de var en til å sette den i handlekurven. Gjennom hele dagen diskutere hva farger av matvarer barnet ditt har spist. Snart ungen din vil gi deg beskjed når et måltid er for monokromatisk. Fyll opp halvparten av tallerkenen med frukt og grønnsaker til hvert måltid.

Helkorn

Ikke alle korn matvarer er skapt like. Når ingrediensene er oppført på siden av emballasjen, er de oppført fra størst til minst konsentrasjon. De tre første ingrediensene i Kashi GoLean Crunch er: hele havre, langkornet brun ris og rug. De tre første ingrediensene i Kelloggs Apple Jacks er: sukker, maismel og hvetemel. Lær barnet ditt å ta deg tid til å sjekke ingrediensene på emballasjen. De tre første vil gi deg en idé om hvordan en mat vil påvirke vekttap mål.

Det er i utgangspunktet tre deler til en korn frø: kli, stivelse og bakterie. Kli gir fiber, B-vitaminer og spormineraler; stivelse er rik på protein og karbohydrater; og spiren inneholder vitamin E, B-vitaminer og andre antioksidanter. Raffinert korn har kli og kim fjernet fra korn frø, slik at bare stivelse. Størstedelen av fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter er blitt fjernet fra korn, slik at de ikke er tilgjengelige for å hjelpe ernære økende mengde. Matvarer som har et høyere fiberinnhold ta lengre tid for kroppen å fordøye og holde kroppen mett lenger.
Spille et spill med barna på matbutikken. Lær dem å se på de tre første ingrediensene. Sjekk for å se om ordet "hele" kommer før korn. Er en "fullkorn" en av de tre første ingrediensene? La dine detektiver avgjøre om en matvare passerer denne enkle testen. Hvis ja, så det kan gå i vogna; Hvis ikke, går den tilbake på sokkelen. La barna oppdage for seg selv hvorfor de syv-korn brød er et sunnere valg enn hvitt brød. Fyll opp en fjerdedel av platen med korn-baserte næringsmidler.

Belgfrukter, fisk og fjærfe

Belgfrukter (bønner, erter, linser og soyaprodukter) kombinerer vakkert med hele korn matvarer for å lage deilig mat. Bønner er rike på proteiner og komplekse karbohydrater, høy i fiber, lite kalorier og inneholder kalsium, jern og andre næringsstoffer. Bønner er også billig.
Fisk er høy i protein og lavere i usunt fett og kalorier enn andre typer kjøtt. Fet fisk som laks og makrell er høyere i omega-3 fettsyrer, som er gunstig for sunn utvikling av hjernen. Det brede utvalget av arter av fisk og ulike metoder for matlaging gir masse deilig valg for deg og barna dine.
Fjørfe er høy i protein og lavere i usunt fett og kalorier enn kjøtt fra firbente dyr, spesielt når huden er fjernet. Fjørfe er også høy i B-vitaminer, niacin og selen.
Protein utgjør 15 prosent av legemet, for det meste i musklene, men forskjellige typer av proteiner i kroppen inkluderer enzymer, hormoner, immunfaktorer og blod-koagulerende faktorer. Våre organer bruke aminosyrer for å lage proteinet. Elleve av disse aminosyrer kroppen kan være for seg selv, men det finnes ni for at vi skal komme i form av mat. Å spise belgfrukter, fisk og fjærkre gir våre organer med disse ni aminosyrer. Litt går en lang vei; bare en fjerdedel av en 9-tommers middag plate skal fylles opp med protein-baserte matvarer. Tenk på disse som "sider" i stedet for hovedretten.
Gjør det til en familie mål å prøve en ny fisk oppskrift i uken. Du vil begynne å utvikle en familie samling favorittfiskeretter. La barna rangere oppskrifter, gi dem en gjennom fem stjerner. La de rettene tjener fire eller fem stjerner blitt en vanlig del av familien måltider.

Snacks

Ha sunne snacks valg tilgjengelig. Å spise hver tredje time bidrar til å regulere blodsukkeret, redusere "Jeg er skrubbsulten" sensasjon. Hold frisk frukt der barna kan ha lett tilgang. Hold en beholder med skiver grønnsaker for en rask og enkel snack. Craving noe salt? Prøv air-poppet popcorn med ølgjær; ikke bare er det velsmakende, men ølgjær pakker ekstra næringsstoffer. Dying for noen potetgull? Prøv å spise et stort dill pickle stedet.

Dessert

Bare fordi du prøver å hjelpe barna med å gå ned i vekt betyr ikke at dessert må være forvist fra familien måltid. I stedet, som med andre mat valg, hjelpe barna planlegger å nyte dessert i et riktig forhold. Det finnes et bredt utvalg av deilige desserter som er stor på smak og vil ikke sabotere en dag med å spise sunt. For eksempel: fire sjokolade-dyppet jordbær servert med en spiseskje av nonfat pisket topping; en servering av fettfri vanilje pudding servert med banan skiver og toppet med en spiseskje Graham cracker smuler; en servering av fettfri sjokolademousse pudding med en spiseskje av fettfri pisket krem ​​og drysset med en sjokolade graham cracker. Eller lage din egen mini iskrem smørbrød med nonfat iskrem og redusert fett Nilla wafers. Fire av disse mini smørbrød gjøre en utmerket skyld-fri dessert. Barn elsker å hjelpe på kjøkkenet, så sørg for å la dem inn på handlingen!

Drikkevarer

Vann bør være drikke av valg når du arbeider mot vekt-tap mål. Drikkevann forbedrer fett tap; bekjemper plager som tretthet, hodepine og ryggsmerter; reduserer sult sensasjoner; og fukter huden, bidrar holde en ungdommelig glød. Sørg for at barna har tilgang til vannflasker til alle tider.
Andre drikker som juice og brus er raske måter å få en masse kalorier på svært kort tid. Hvis du velger å la barna ha tilgang til disse drikker, holde porsjonsstørrelsen til 6 gram. Måle det ut med et målebeger.