Digidexo.com

Slik unngår du at Thrush

Thrush er i utgangspunktet en gjær infeksjon i munnen. Det kan forekomme i mennesker i alle aldre. Denne tilstanden er ofte funnet i barn som ammes, og når disse spedbarn er ammet, kan infeksjonen spre seg til mors bryst. Trost infeksjoner kan oppstå plutselig, men det er skritt folk kan ta for å unngå dem. Hvis du er i faresonen for å utvikle trost eller har hyppige problemer med gjær infeksjoner generelt, vurdere å ta disse trinnene for å hindre utvikling av den smertefulle trost infeksjon.

Slik unngår du at Thrush

Slik unngår du at Thrush

•  Hold kosthold balansert. Dette bidrar til å hindre trost utbrudd hos voksne. Legg yoghurt i kostholdet ditt hvis du føler en trost utbruddet kommer på. Den acidophilus i yoghurt bidrar til å gjenopprette den naturlige bakteriebalansen i kroppen.

•  Søk råd fra en tannlege hvis du har noen sår forårsaket av proteser eller andre orale enheter. Disse kan til slutt føre til trost infeksjoner.

•  Unngå røyking. Nikotin kan føre til ytterligere problemer med trøske.

Lag en blanding som er like deler hvit eddik og vann. Ved behandling av spedbarn som kanskje har trøske, vaske alle flaske brystvorter og smokker i denne blandingen og skyll grundig. Trøske i et spedbarn ser ut som dråper melk i munnen som du ikke kan tørke av.

Vask bh ofte dersom du er bryst-mate en baby. Thrush kan overføres fra BH til brystene dine. Også, la brystene lufttørke etter feedings hvis det er mulig, da dette kan hindre oppbygging av gjær, som elsker å leve i varme, fuktige steder. Tørk ut babyens munn etter feedings.

utøve god munnhygiene og skylle munnen ofte. Husk å bruke tanntråd hver dag.

•  Begrens mengden sukker du spiser hvis du er utsatt for trost infeksjoner. Gjær trenger sukker for å leve og trives, så sulter dem om dette vil bidra til å holde trost infeksjoner i sjakk.

Hint

  • Hvis du utvikler trost på tross av disse forebyggende tiltak, søker en legens råd. Noen infeksjoner vil kreve medisinering.
  • Trost hos spedbarn som ammer kan være svært vanskelig å behandle.
  • Det er helt trygt å fortsette å amme mens du eller barnet ditt har trost. Faktisk kan morsmelk hjelpe med infeksjonen. Dette vil imidlertid trolig være smertefullt.