Digidexo.com

Hva er årsaken til Sjøsyke?

Innledning

Mange mennesker får reisesyke på kjøretøy i bevegelse, enten de er biler, tog eller fly. Reisesyke på en båt, også kjent som sjø-sykdom, er den mest vanlige form av reisesyke. Sjøsyke har hindret mange mennesker over hele verden fra å gå på alt fra robåter til cruiseskip, og det kan etterlate en person elendig når de opplever den.

Årsak

Sjøsyke er forårsaket av en konflikt mellom hva kroppen din ser eller sanser, og hva dine indre kroppsdeler føler og forstand. Når du er på en båt, kan det indre øret føler bølgene beveger seg i båten, men de andre sansene, for eksempel syn, kan ikke se hva som er årsaken til bevegelse. Dette fører til øynene dine og din indre øret for å sende motstridende meldinger til hjernen din om hva de opplever. Hjernen reagerer på denne konflikten ved å gjøre du føler deg syk. Denne sykdom vil vanligvis fortsette til bevegelse stopper.

Forebygging

Ifølge WebMD, er den beste forebygging teknikker for sjøsyke komme ut av båten, eller sittende / liggende i et område av båten som ikke beveger seg så mye. Mange mennesker også prøve medisiner for å ta noe av kvalme unna. For båter, er den beste måten å unngå sjøsyke å sitte på dekk og stirre på horisonten, eller for cruiseskip velge en hytte som er i den mest sentrale delen av skipet.