Digidexo.com

Definisjon av prebiotika

Definisjon av prebiotika


Prebiotika er næringsstoffer som hjelper sunne bakterier (probiotika) bor og trives i vår tarmkanalen, ifølge Adam Rindfleisch, professor ved University of Wisconsin Integrative Medicine Program. Prebiotika forekommer naturlig i mange av de tingene vi spiser og drikker.

Funksjon

Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky bemerker at prebiotika gir energi til probiotika. Probiotika er de gunstige bakterier som finnes i tarmen; de har vist lovende i å forbedre fordøyelsen og øke immunitet.

Fordeler

Zeratsky påpeker at foreløpige bevis indikerer at prebiotika kan spille en rolle i å forbedre flere helseplager, blant annet noen typer diaré, inflammatoriske tarmsykdommer, irritabel tarm-syndrom og gastroenteritt.

Kilder

Rindfleisch bemerker også at prebiotika finnes i honning, øl, løk, asparges, havre og flere andre matvarer. Zeratsky legger til at prebiotika er noen ganger lagt til visse matvarer, for eksempel yoghurt.

Dosering

Zeratsky hevder det er ingen offisiell standard på hvor mange gram prebiotika å konsumere. Hun sier at vitenskapelig konsensus er 3 til 8 gram for å høste de fulle fordelene av prebiotika.

Effekter

Selv om ikke vanlig, råder Rindfleisch at prebiotika kan føre til at gass, oppblåsthet og mild magesmerter.