Digidexo.com

Hva er Buckthorn pulver?

Hva er Buckthorn pulver?


Det finnes fire forskjellige buckthorn planter, som alle kan brukes som kosttilskudd. Noen kosttilskudd er avledet fra bær av tindved, mens andre kommer fra barken på plantene. Alle er tilgjengelig i pulverform.

Typer

Det finnes fire typer buckthorn anlegget: felles buckthorn, or buckthorn, Californian thorn og tindved. Alder og sjø buckthorns blir oftest brukt i kosttilskudd eller legemidler kosttilskudd og vanligvis kommer i pulverform.

Alder buckthorn, også kjent som svart kornell, er en liten busk innfødt til Europa, Nord-Afrika og Sentral-Asia. Den ble introdusert til Amerika på 1800-tallet. Tindved, mer kjent som gusten torn, er verdsatt for sine bær fremfor barken. Bærene brukes i syltetøy, samt kosttilskudd. Mens både planter markedsføres i pulverform, de fleste av buckthorn pulver kosttilskudd du finner er fra barken av or buckthorn. Tindved pulver er vanligvis merket som sådan.

Bruksområder

Buckthorn pulver er oftest brukt som en mild avføringsmiddel for å avlaste forstoppelse. Det er kjent for å være en mildere avføringsmiddel enn noen av sine syntetiske, kommersielle kolleger. Det er også brukt som et kolon cleanser og er ofte markedsført som et vekttap supplement.

Fordeler

Buckthorn pulver er også ganske svak og kan brukes uten sterke virkninger. Buckthorn bidrar til å lette oppblåst mage og er i tillegg antas å være til nytte for leveren og galleblæren, inkludert å hjelpe til å behandle problemer som skrumplever, gulsott og gallestein. Det hjelper også lindre smerten av hemoroider ved å dempe avføringen.

Bivirkninger og advarsler

På grunn av sine avføringsmiddel effekter, må thorn tas i henhold til instruksjonene. En overdose kan føre til diaré og magesyke. Lang tids bruk kan føre til tap av elektrolytter og kalium, samt dehydrering og nyreskader. Bruk Geitvedslekten kan forårsake urin for å slå mørk gul eller rød, men dette er ikke en grunn til bekymring.

De med Crohns sykdom, kolitt eller ulcerøs kolitt, irritabel tarm syndrom eller blindtarmbetennelse bør ikke bruke buckthorn. Kvinner som er gravide eller ammende bør ikke bruke buckthorn.

Enkelte legemidler har en negativ interaksjon med buckthorn, inkludert noen diuretika, kortikosteroider og digoksin. Rådfør deg med en lege eller apotek for å sørge for at det ikke er noen kontraindikasjoner for buckthorn.

Historie

Buckthorn har vært brukt siden det 2. århundre til å behandle en rekke plager, inkludert forstoppelse. Galen, en gresk lege, først skrev om det, selv om grekerne brukte det ikke bare for å avlaste forstoppelse, men for å beskytte mot giften, demoner og hekser. I det 17. århundre, ble thorn nevnt i London farmakopé. I 1820, USA offisielt oppført thorn i National Formulary som en medisinsk narkotika, og i 1898 Kongens amerikanske Dispensatory dekket det som en urt som skal brukes i medisinsk praksis.

Historisk sett ble andre deler av planten som brukes til å lage fargestoffer. Den gule fargestoff produsert fra barken ble noen ganger brukt til fargekart og en grønn akvarellmaling ble produsert ved hjelp av bær. Visse grått og blues kan også produseres fra ulike deler av anlegget, og ble ofte brukt til å farge tekstiler.