Digidexo.com

Ergoterapi behandlingsmetoder for gikt

Mens gikt er best kontrolleres med vekttap og endringer i kosthold og livsstil, kan ergoterapi også hjelpe. Terapi anbefales for folk med gikt inkluderer vanlig stretching og trening for å bidra til å forhindre stikkflammer og hjelpemidler som bukseseler og krykker for å lette presset på leddene under en gikt angrep.

Regelmessig trening

En unse for forebygging er verdt et pund av vaksinen og det er tilfelle med gikt. I tillegg til å unngå matvarer som fører til opphoping av urinsyre i leddene, noe som fører til smerter og betennelse i gikt, bør du også trene. Regelmessig trening forbedrer blodstrømmen, holder leddene fleksible og bidrar til å kontrollere vekten (overvektige mennesker er mest utsatt for gikt). En av de beste øvelser som svømmer i et oppvarmet basseng eller en hvilken som helst vannbasert øvelse, siden det er lav effekt og reduserer trykket på ledd som kan skje ved gikt. Gange og sykling er også gode alternativer.

Hjelpemidler

Når du har en gikt blusse opp, er nøkkelen til å redusere presset på de berørte ledd. Siden den vanligste stedet for gikt angrep er stortåen, kan det være en god ide å bruke en stokk, en spenne eller krykker under en gikt blusse opp. Legge mindre press på en felles vil hjelpe det gro raskere og hastigheten din utvinning fra en blusse opp. Også ha på deg løstsittende klær eller sko for å holde trykket av den elendige området. Og hvis området rundt stortåen er hoven og smertefull, bør du vurdere iført en stål-toed støvel for å beskytte dersom fra å bli tråkket på hvis du skal ut og regner med å være i en folkemengde. Den samme tilnærmingen kan tas for å beskytte hovne ledd i andre områder av kroppen med polstring.

Tøyningsøvelser

En annen måte å forkjøpet gikt angrep og gjøre dem mer utholdelig når de oppstår er å strekke regelmessig. Enkle strekninger som knebøyninger og bøyer seg ned for å ta på tærne kan løsne opp leddene og holde dem sterkere og mer fleksibel. Det samme kan sies om omfanget av bevegelse øvelser som yoga, pilates eller tai chi, som strekker muskler og bidra til å avlaste stress. Stretching er spesielt effektiv hvis gikt rammer store leddene som kne, albue eller ankelen. Og alltid innlemme et riktig kosthold i noen øvelse regime som begrenser matvarer med puriner (rødt kjøtt og de fleste skalldyr) og holder alkohol til et minimum, spesielt øl.