Digidexo.com

Slik Cure Symptomer på gikt

Slik Cure Symptomer på gikt


Urinsyregikt er en smertefull og kompleks type leddgikt som ofte utvikler seg raskt. Selv om symptomene på gikt kan komme og gå, de er vanligvis akutt når de er til stede. Menn er mer sannsynlig at lider av gikt enn kvinner, finner Mayo Clinic, og postmenopausale kvinner står overfor en økt risiko. Du kan lindre gikt symptomer og redusere risikoen for flare-ups.

Årsaker til gikt

Urinsyre produseres naturlig i kroppen, og som brukes til å bryte ned puriner - en annen naturlig forekommende stoff som finnes i visse næringsmidler, så vel som den menneskelige kroppen. Under normale omstendigheter, urinsyre produseres i kroppen passerer gjennom nyrene og ut av kroppen gjennom urinen, eller den oppløses i blodet. Hvis nyrene passere for lite urinsyre gjennom til urin eller kroppen produserer for mye, akkumulerer den resulterende buildup i leddene som små urat krystaller som er skarpe som nåler.

Symptomer på gikt

Urinsyregikt er preget av betennelse, rødhet og smerter. Symptomene starter ofte i stortåen og kan forlate tå leddene følelsen som om de er på brann. Når du plasserer hånden din på det berørte området, vil det føles varmt å ta på. Skulle en gikt angrep oppstå mens du sover, kan de berørte ledd bli så mør at selv vekten av sengetøy kan forårsake smerte. Selv om det tar åtte til 12 timer for et angrep for å utvikle, gikt symptomer ofte blusse opp i løpet av natten eller tidlig om morgenen, og kan ta deg uvitende. I tillegg til smerte, hevelse og svie, kan huden din bli rød, tett og kan sprekke og skrell etter noen dager. Influensaliknende symptomer kan også forekomme under en gikt angrep.

Medisiner for lindring av symptomer

Smerter og betennelser du lider under en akutt gikt angrep grovt påvirker din evne til å delta i og nyte daglige aktiviteter. Visse over-the-counter og reseptbelagte legemidler kan lindre smerter og betennelser for å redusere eller eliminere fremtidige fakkel-ups. Steroide og ikke-steroide behandlinger er begge brukes, avhengig av dine spesifikke behov. Kortikosteroider kan være foreskrevet i pille eller injeksjon skjemaet for å lindre smerter og betennelser, og er vanligvis brukes bare hvis du ikke finner lindring fra over-the-counter medisiner som naproxen og ibuprofen. Hvis over-the-counter steroide medisiner er ikke effektive, reseptbelagte versjoner er også tilgjengelig.

Livsstil endringer for symptomlindring

Du bør spise mellom 1/2 og 1 liter væske hver dag for å holde kroppen hydrert og hjelpe skylle ut urinsyre. Minst halvparten av dette bør være vann, og du bør unngå alkohol fordi det har en tendens til å tørke kroppen. Det er også viktig å konsumere en diett som er lav i puriner, som vanligvis finnes i orgel kjøtt, sardiner, makrell, hvetekli og tørkede belgfrukter, blant andre matvarer.

Alternativ medisin rettsmidler

Drikker kaffe, tar vitamin C-tilskudd og spise kirsebær er alle rapportert å bidra til å redusere urinsyre. Diskuter disse alternative medisin alternativer med legen din først; han kan anbefale deres bruk i forbindelse med andre behandlinger. Under en smertefull angrep, kan avslapning og dyp pusting metoder bidra til å ta tankene bort smerten.