Digidexo.com

Hva er de første bivirkninger av å være hiv-positiv?

Hva er de første bivirkninger av å være hiv-positiv?


Den humant immunsviktvirus, ofte referert til som HIV, angriper immunsystemet og hindrer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. De som er smittet med hiv kan ikke oppleve symptomer i opptil 10 år, så det er viktig at de som kan stå i fare for at viruset være oppmerksom på tidlige tegn på å være hiv-positiv.

Munn Disorders

Lidelser av munningen er noen av de mest vanlige tidlige bivirkninger av HIV. Disse lidelser omfatter trøske, tannkjøttbetennelse og oral hårete leukoplaki av tungen.

Hudsykdommer

Hudsykdommer er vanlige indikatorer som HIV kan være til stede. Vanlige hudlidelser som er bivirkninger av HIV inkluderer seboreisk eksem, Molluscum contagiosum og soppinfeksjoner i hud eller negler.

Andre bivirkninger

Hvert tilfelle av HIV er unik, og derfor kan noen individer infisert med viruset oppleve et bredt spekter av bivirkninger forbundet med viruset, mens andre kan oppleve bare noen få. Vanlige tidlige bivirkninger av HIV å være klar over inkluderer overdreven svetting / nattesvette, vedvarende feber, vedvarende diaré, følelse av sykdom som ikke vil gå bort, herpes, alvorlig utmattelse, leddsmerter, perifer neuropati (manglende evne til å kontrollere musklene), uforklarlig vekttap og hovne lymfekjertler.

Økt risiko

Hvis du opplever noen av de tidligere nevnte første tegn på å være HIV-positiv, bør du søke legehjelp umiddelbart. De som har hatt ubeskyttet sex eller har delt nåler for intravenøs bruk av narkotika har økt risiko for å pådra seg virus og bør også søke legehjelp med en gang, selv om HIV symptomer ikke er tilstede.

Early Detection

Tidlig oppdagelse og diagnose er avgjørende for overlevelse av HIV. Ofte HIV-pasienter kan leve relativt lenge og sunt liv med hjelp av medisiner. I tillegg til å være klar over tidlige bivirkninger av å være HIV-positiv, bør alle som er seksuelt aktive bli testet for HIV på en jevnlig basis og praktisere sikker sex.