Digidexo.com

Low Calorie Diet for kvinner med PCOS

Polycystisk ovariesyndrom, eller PCOS, er en stoffskiftesykdom som påvirker 7 prosent av voksne kvinner. Den er forårsaket av en forandring i normale hormonnivåene hos kvinner, som oppstår av grunner som er ukjente. Ifølge Dr. Martha McKittrick på Obgyn.net har nye oppdagelser ført til kunnskapen om at insulinresistens spiller en stor rolle i syndromet. Mange eksperter er nå enige om at kosthold er en viktig del av behandlingsplanen.

Insulin

Insulin er et hormon som frigjøres fra bukspyttkjertelen etter å ha spist. Hormonet er spesielt følsomme for karbohydrater. I PCOS, kan en kvinnes kropp ikke riktig behandle som insulin, forårsaker insulinresistens, noe som kan føre til en rekke medisinske tilstander. En av de viktigste faktorene i å regulere insulin i kroppen er kosthold. Ifølge Lovetoknow.com, kan miste bare 5-10 prosent av kroppsvekten gi en betydelig positiv effekt på insulinfunksjon og bidra med PCOS symptomer. Deltagelse i en lav kalori diett, sammen med økt fysisk aktivitet, kan indusere vekttap. Holde vekten innenfor normalområdet er en nøkkelfaktor i å håndtere PCOS.

Calorie Restriction

Når du starter en lav kalori diett, må du ta hensyn til hvilken type mat du spiser, samt kaloriinnholdet og porsjonsstørrelsen. For å spore disse faktorene, kan du finne det nyttig å begynne en food journal.

Begrense karbohydratinntak og velge komplekse karbohydrater som hele korn brød og korn i stedet for raffinerte karbohydrater. Når du spiser karbohydrater, kombinere dem med protein og fett i stedet for å spise dem alene. Ved å velge matvarer med lav glykemisk indeks, vil du forhindre en rask økning i blodsukkeret. Ved å spre karbohydrat forbruk ut i løpet av dagen kan du holde insulin nivåer bedre enn hvis du bruker dine daglige karbohydrater i løpet av ett måltid.

Low Calorie

Når du starter en lav kalori diett, er det viktig å huske at alle kalorier er ikke skapt like. Ved å bo vei fra tomme kalorier og fyller opp på næringsrik mat, kan du lage dine kalorier teller. Noen sunne lav kalori mat er grønnsaker, cottage cheese, posjert fisk, bønner og linser, tofu, fettfri yoghurt, aprikos, melon og grapefrukt. Ifølge Mayo Clinic, noe som gjør sunne spisevaner er første skritt du kan ta for å få din PCOS symptomer under kontroll.