Digidexo.com

Hva er Vanadyl sulfat brukes til?

Hva er Vanadyl sulfat brukes til?


Vanadyl sulfat er et spor mineral oppdaget i 1801 Det er tenkt å være en co-faktor i noen nutrtional enzymatiske reaksjoner. Også kalt vanadium, det er populært med kroppsbyggere, og viser noen lover i å kontrollere insulin hos diabetikere.

Kilder

Kosten kilder til vanadium inkluderer sopp, skalldyr, persille, dill luke, sort pepper, soyabønner, korn og mais, med gjennomsnittlig kosthold forsyne 6 til 18 mcg daglig. Bare om lag 5 prosent av det som er inntatt absorberes.

Diabetes

Flere små studier har testet vanadyl sulfat med diabetikere. Man fant de fleste forbedringer i fastende glukose og hepatiske insulinresistens med 50 mg to ganger daglig. Et annet funnet forbedret insulinfølsomhet på 100 mg per dag. Enda en annen undersøkte doser på 75, 150 og 300 mg per dag og fant signifikant bedring i glukosemetabolisme i de som tar 150 og 300 mg. Ved 300 mg, var det også en nedgang i total kolesterol.

Bodybuilding

Vanadyl sulfat er et populært supplement med kroppsbyggere som rapporterer en økning i vascularity og muskel "fylde" når 60 mg er tatt 20 minutter før en trening. Noen studier viser at vanadyl sulfat øker hastigheten som karbohydrater og protein inn muskelceller. Det kan avlede sukker fra fettcellene, redusere mengden fett kroppen din lagrer.

Bivirkninger

Milde gastrointestinale problemer har blitt rapportert med å ta terapeutiske doser av 50 mg to ganger daglig av vanadyl sulfat. Et daglig inntak av 10 til 100 mcg fra mat kilder regnes som trygt. Vær forsiktig når du grer med blodsukkersenkende medisiner, da dette kan føre til hypoglykemi.