Digidexo.com

Beste måtene å redusere kortisolnivå

Beste måtene å redusere kortisolnivå


Hormonet kortisol er ansvarlig for å hjelpe opprettholde kroppens immunsystem og helbredende evne. Det bidrar til å regulere blodsukkeret, produsere energi og påvirker betennelse. Når kroppen opplever stress, binyrene svare ved å produsere kortisol. Så i moderne dager fulle av luftforurensning, arbeid tidsfrister, lange pendler og økonomisk depresjon, er det ikke rart at mange menneskers organer produsere litt for mye kortisol. Hvis kortisolnivå er kronisk høy, kan du utvikle tretthet, høyt blodtrykk, magesår, diabetes, hormonelle ubalanser og vektøkning.

Spis sunn mat

Hvis du spiser mat som ikke er naturlig (for eksempel de som du finner i en boks) kroppen din kan ha en vanskeligere tid på å fordøye dem. Dette fører til stress, som fører til økt produksjon av kortisol. Prøv å fokusere på å spise protein og grunnleggende frukt og grønnsaker. Prøv også å unngå å spise mye junk mat. Hvis kroppen din allerede er stresset, kan det begjærer usunt fett og karbohydrater som bidrar til å opprettholde høy energi kortsiktig. Sunnere mat vil gi varig effekt og hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt.

Slapp

Hvis du ikke allerede har en hobby som slapper deg, finne en. Daglig meditasjon er nyttig. Hvis du ikke liker å meditere, kan du prøve en aktivitet som yoga (det tillater deg å trene og slappe av samtidig). Andre avslappende aktiviteter for deg kan være å male, vandre i naturen eller synger. Kroppen din vil høste store fordeler hvis du gjør din del for å sikre at det er innholdet.

Rest

Prøv å få nok hvile om natten slik at kroppen føles etterfylles hver morgen. Også etablere og opprettholde en vanlig søvn tidsplan med et sett leggetid og våkne tid. Hvis du er i stand til å ta en lur midt på dagen når du føler at energinivået dipping. Hvis kroppen din er uthvilt, er det sannsynlig å ha en mer balansert reaksjon på stressende situasjoner. Dette kan ha en stor effekt på mengden kortisol kroppen produserer.

Kosttilskudd

Det kan være lurt å diskutere supplement alternativer med en profesjonell som en naturopathic lege. Han eller hun kan foreslå at du tar følgende tillegg som er kjent for å tilby grunnleggende adrenal støtte:
-A Complete Multi-vitamin

-Mag-C
-Avanserte Viktige mineraler
-Vitamins B, B5, B6

Adrenal utmattelse

Adrenal utmattelse, ifølge Methodsofhealing.com, er i dag et populært tema i alternativ medisin. Det er også forårsaket av kronisk stress som bidrar til høye kortisolnivåer. Diagnostisering adrenal utmattelse er vanskelig fordi det ikke er noen tester som virkelig kan oppdage det. En lege som jobber i den holistiske eller komplementære feltet kan være i stand til å avgjøre om binyrene er under for mye stress. Noen symptomer på adrenal utmattelse inkluderer:
-Chronic Tretthet
-Å Overveldet av rutinemessige aktiviteter
-Å Ha mer energi om natten
Sensitivitets på stressende eller angst-produserende omstendigheter
-Susceptibility Sykdom
-Problems Fordøye mat
Lavt blodtrykk
-kald Følsomhet