Digidexo.com

Basalcellekreft Behandling

Basalcellekreft er den vanligste av alle krefttilfeller. Ifølge American Association of Family Physicians (aafp), bør allmennleger forvente å diagnostisere seks eller syv tilfeller per år i gjennomsnitt. Den vanligste årsaken til disse hudkreft er overeksponering for ultrafiolett (UV) stråler fra solen. Behandling av kreft blir vanligvis utført i en av de metoder som er beskrevet nedenfor.

Eksisjon

En eksisjon er kirurgisk fjerning av hudkreft. I motsetning til en biopsi, som kan tas først å bestemme en kreftdiagnose, er en eksisjon fullstendig fjerning av tumoren, og er noen ganger kalt en tumorectomy. Ofte er noen av de friske vevet rundt kreften er fjernet. En beskjæring for hudkreft krever en lokalbedøvelse og gir en kur i 95 prosent av pasientene.

Utskrapning og electrodesiccation

I denne formen for hudkreft kirurgi, er en curette brukes til å fjerne vev ved skraping eller scooping. Instrumentet kan også anvendes for å oppnå en biopsi for å bestemme typen av tumor. Ved hjelp av electrodesiccation, en prosedyre som innebærer bruk av en høyfrekvent strøm for å ødelegge vev ved dehydrering, og deretter følger opp fjerning av kreftvev.

Denne typen prosedyren er utført for mer enn 50 år. En studie publisert på National Institutes of Health nettsted viser at det var en 98 prosent kur rate i en 1954 studie ved hjelp utskrapning fulgt av elektrotermisk ødeleggelse av basal carcinoma vev. Den tiden brukes teknologien er en forbedring på disse metodene.

Cryosurgery

Cryosurgery er bruken av ekstremt lave temperaturer for å ødelegge unormale eller sykt vev. I tilfelle av basalcellekarsinom, er kryokirurgi anvendes for å fjerne den frosne lesjon. Flytende nitrogen blir typisk brukt til å fryse vevet på deres cellenivå. Det er en vanlig praksis på grunn av forekomster av lave bivirkninger og effektivitet.

Efudex

Efudex (generelt kalt Fluorouracil) er en aktuell behandling for basalcellekarsinom vanlig å behandle områder berørt av karsinom som er upraktisk å få på med kirurgiske metoder. Lesjoner i nærheten av øyne, nese eller lepper er kandidater for denne medisinen. Fluorouracil er tilgjengelig i fløte og løsningsformer. Anvendelsen av medisiner vil føre til at huden til å slå unormalt rød, blemme og skrelle, ifølge Drugs.com. En lesjon vil danne på nettstedet og kreftceller vil dø før ny hud dannes. For basalcellekarsinom, bør bare fem prosent styrke Efudex brukes.