Digidexo.com

Metformin Acne Treatment

Metformin er et reseptbelagt legemiddel som er effektive i behandling av spesifikke acne tilfeller. Den brukes til å behandle den type akne som resulterer fra hormonell ubalanse som er forårsaket av unormale tilstander i eggstokkene.

Årsaker

De fleste tilfeller av akne er forårsaket av overflødig talg på huden eller av bakterier som kommer inn i porene, raser og forårsaker betennelse. Metformin er ikke brukt for disse akne tilfeller.

Forhold

Polycystisk ovariesyndrom fører til mange fysiske problemer, blant dem er et overskudd av testosteron. Denne off-kilter hormonbalansen ofte resulterer i akne samt overflødig ansiktshår.

Behandling

Metformin behandler den hormonelle årsaken til både kviser og ansiktshår hos kvinner forårsaket av POS. Dette er ofte det viktigste målet for forskrivning stoffet og behandling av akne er en sekundær fordel.

Betydning

Noen leger gjør fore Metformin som et off-label behandling av akne forårsaket av POS snarere enn som en behandling av POS seg selv.

Betraktninger

Bivirkningene av Metformin inkluderer ofte gastrointestinale problemer som magekramper og oppblåsthet. I så mange som 30 prosent av tilfellene, det fører til manglende evne til å absorbere vitamin B12.