Digidexo.com

Radiation behandling for lungekreft Knuter

Den største årsaken til kreftdød i USA er lungekreft. Ifølge American Cancer Society, er det så mange som 170.000 nye tilfeller hvert år, og lungekreft dreper flere mennesker enn bryst, nedbrutt, og tykktarmskreft kombinert. Knuter i lungene er små, brune, runde flekker og er ganske vanlig. De fleste er godartet, men noen kan representere de tidlige stadier av lungekreft.

Symptomer

Det er få symptomer på lunge knuter. De er ofte flekkete på en X-ray som et tilfeldig funn, eller noe som ikke er relatert til årsaken til X-ray. Hvis de er ondartet eller kreft, vil de utvide og vokse over tid, og kan begynne å forårsake symptomer som kortpustethet eller brystsmerter.

Stråleterapi

Strålebehandling består av høyenergetiske røntgenstråler rettet mot nodule. Målet er å krympe svulsten og lindre symptomene. Effektiviteten vedrører den type levering og de andre behandlinger utført i forbindelse med den stråling.

Side Effects

Bivirkninger av stråling inkluderer tendensen til dekk lett, tap av hår på brystet, tap av matlyst, hudirritasjon og betennelse i lungene.

Ekstern strålebehandling

Med den ytre bjelke teknikk blir en stråle av røntgenstråler rettet mot tumor, men må gå gjennom huden og muskel å komme til den. Denne behandlingen foregår over omtrent seks uker, med gode resultater og færre bivirkninger enn med andre metoder, ifølge Radiologi Info.org.

Konforme strålebehandling

Konforme strålebehandling bruker en 3-D bilde av nodule, tatt av CT scan, som et mål. Den stråle deretter overensstemmer med formen av tumoren, tepper den, og den krymper. Denne typen stråling fører til færre problemer for sunn lungevev enn ekstern strålebehandling. Det er mest effektivt på pasienter med kreft er ikke avansert.

Brachyterapi

I brachyterapi, en radioaktiv frø eller frø, plantet med en tynn slange, er plassert direkte på stedet av nodule. Dette kan lindre symptomene, men ikke kurere kreft. Ifølge RadiologyInfo.org, i brachyterapi den minst effektive form for strålingsterapi.