Digidexo.com

Psyko-sosiale aktiviteter for eldre

Psyko-sosiale aktiviteter for eldre


Psykososiale aktiviteter er de som psykologisk utvikling er forbedret gjennom sosial interaksjon. Disse aktivitetene kan hjelpe seniorer få venner og utvikle relasjoner samtidig forbedre sitt syn på livet. Psykososiale aktiviteter er populært i sykehjem og pensjonisttilværelse sentre. Noen seniorer står fast i sine måter og psykososiale aktiviteter kan bidra til å bringe dem ut av skallet sitt.

Book Club

Organisere en bokklubb oppfordrer både individuell og kollektiv læring. Den senior leser boka med en analytisk øye slik at hun har noe å bidra til diskusjonen. Under omtalen av boken, kan senior lære å se på ting på nye måter, og også nyte prosessen med å dele og diskutere litteratur.

Spill

Å ha seniorer spille brettspill eller kort sammen gir dem en grunn til å samhandle med hverandre. Pensjonister må utvikle vennlig konkurransedyktige ferdigheter i løpet av spillet. Spillet er bakteppet til rette for sosialt samvær. Det nesten ingen rolle hvilket spill blir spilt fordi de eldre blir nødt til å samhandle med hverandre.

Gruppe Therapy

Gruppeterapi bør utføres av en kvalifisert lisensiert terapeut. Mange eldre som har opplevd krig eller et vanskelig liv kan ha ingen å snakke med om sine problemer, problemer og smerte. Gruppeterapi kan være enormt nyttig i å gi seniorer en sjanse til å uttrykke seg uten dom i et trygt, støttende miljø.

Trening og idrett

Mens eldre kan ikke være i stand til å spille et spill av takle fotball, er det mange aktiviteter de kan delta i, som plen bowling, croquette, ping pong, biljard og shuffleboard. Sport kan spilles som et lag eller individuelt. Øvelsen vil gagne de eldre enormt, og også få dem sammen å snakke mens de spiller.