Digidexo.com

Hva skjer etter Laser Birthmark behandling?

Hva skjer etter Laser Birthmark behandling?


Mens mange mennesker er født med fødselsmerker, noen, særlig de med ansiktsmerker, kan ønske å ha dem fjernet. Fødselsmerker kan fjernes ved hjelp av laser behandlinger. Laser behandlinger vanligvis ikke krever overnattinger. Utvinning fra slike behandlinger er generelt vellykket og i hovedsak krever resten. Laser behandlinger også vanligvis ikke arr, noe som gjør den korte gjenopprettingsprosessen enkel å gjennomgå.

Fødselsmerker

Fødselsmerker er deler av huden som enten rød eller pigmentert ved fødselen. Årsakene til fødselsmerker er ukjente, og de fleste er ikke tegn på noen større helseproblemer. Imidlertid kan noen føflekker være kreft og bør jevnlig sjekkes av en lege. Fødselsmerker kan fryses eller kirurgisk fjernet. Laserbehandling er en ikke-invasiv føflekk fjerning prosedyre.

Laser Treatment

Laserbehandling involverer bruk av en nøyaktig fokusert lysstråle å oppvarme cellene før de målrettede celler briste. Dette kan brukes til å fjerne mol. Ødeleggelsen av cellene kan også føre til at huden til å begynne healing, noe som kan redusere forekomsten av urenheter i huden som røde fødselsmerker.

Etter behandlingen

Laserbehandling kan ta alt fra noen minutter til noen timer, avhengig av størrelsen og formen på fødselsmerke. Overnattinger er vanligvis unødvendig etter laser behandling, og du bør ikke trenger å bli sengeliggende etter inngrepet. Legen din vil fortelle deg i sjeldne tilfelle at utvinning fra laserbehandling tar mer enn et par timer. Som med all kirurgi, vil en periode på avslapning hjelpe utvinningen, selv i tilfelle av laserterapi er dette ikke nødvendig. To til tre uker etter behandling en rød føflekk vil bli mørkere og deretter visne.

Blåmerker

Hvis laseren behandling er dypt du kan oppleve noe ømhet og blåmerker i det behandlede området. Imidlertid bør dette forsvinne i omtrent en uke på det meste. En liten kriblende følelse er vanlig når gjennomgår laserbehandling og doe snørr nødvendigvis at blåmerker vil skje.

Risiko

I sjeldne tilfeller kan laser behandling forårsake blødninger, men dette bør stoppe snart etter at behandlingen er avsluttet og noen sår forårsaket bør leges på egen hånd. Du kan også oppleve at laser terapi kan føre til at huden i området rundt der føflekk pleide å være å misfarges i ukene etter behandling. Hvis dette skjer så en annen behandling vil være nødvendig. Andre ting å se opp for i ukene etter behandlingen er smerter, infeksjoner og arrdannelse. Ta kontakt med legen din dersom disse oppstår.