Digidexo.com

Ayurveda behandling for bipolar depresjon

Bipolar lidelse, et annet navn for manisk-depressiv sykdom, får folk til å lide forstyrrende humørsvingninger. Vaklende mellom hyper atferd og depresjon, manisk-depressive episoder føre til at noen mennesker til å handle uvørent eller engang forsøke selvmord. Leger foreskrive Lithium, Paxil og andre humørendrende medikamenter som konvensjonell behandling for bipolar lidelse og dens depressive symptomer. Men Ayurveda, en alternativ medisin avledet fra tradisjonell medisin som brukes i India, kan bidra til å regulere bipolar depresjon hos mange pasienter.

Ved hjelp av ayurvedisk massasje og aromatiske oljer å behandle depresjon

Ayurvediske metoder fokuserer på bruk av urter, massasje og pusteøvelser for å oppnå mental og fysisk balanse. Ayurvedisk massasje og oljer er spesielt beroligende og nyttig for lindrende bipolar depresjon. En behandling kjent som Shirodhara roer kroppen ved å gni sesamolje, kjernemelk eller kokosvann på pannen til fortsatt nerver i hodet og bedrer blodsirkulasjonen. Abhyanga, eller anvendelsen av aromatiske massasje olje til kroppen, gir en rolig følelse som løfter ånden. Siden Ayurveda vinnere naturlige løsninger til depresjon, lytte til beroligende og oppløftende musikk, meditasjon og tilbringe tid utendørs i sollys er også indikert.

Ayurveda, urter og bipolar depresjon

Musta (Cyperus rotundus) brukes i små mengder til faste tidspunkt å kontrollere apati og depresjon forårsaket av bipolar sykdom. Som de fleste urter som brukes i ayurvedisk medisin, kan det bli knust til pulver og blandet med vann eller andre væsker som en drink, brygget som en te eller tas som et supplement i kapselform. Andre urter som er anbefalt for langsiktig bruk inkluderer Vacha Rasayana, som er tilgjengelig som kosttilskudd hos mange on-line holistiske butikker, og Tinospora cordifolia, brukes til å bekjempe svakhet av sinnet og kroppen og forebygge infeksjoner.

Balansert Stue Gjennom Ayurveda

Behandling av bipolar depresjon med ayurvedisk medisin innebærer daglig likevekt av de tre doshas --- vata, pitta og kapha. Doshas er kroppens tre energisystemer. Vata (luft), bør Pitta (galle) og kapha (slim) holdes i riktig balanse. Denne tilstanden er oppnådd gjennom et riktig kosthold bestående av frisk frukt og grønnsaker, nøtter, honning, melk og tørket frukt. Unngå sjokolade, sukker, kjøtt og krydret eller stekt mat for å balansere doshas og forbedre den mentale og emosjonelle tilstand. Dyp pusting (pust stiger fra magen til lungene) og yoga Postures å roe kroppen er avgjørende, uavhengig av den enkeltes sinnstilstand. Personer som lider av bipolar depresjon kan ha nytte av disse beroligende og balanserende asanas (øvelser).