Digidexo.com

Er det sant at kanel kan senke blodsukkeret hos personer med diabetes?

En rask titt i vitamin midtgangen på ditt lokale apotek eller supermarked vil avdekke en rekke kanel kosttilskudd for personer med diabetes. Cinnamon gjorde lavere glukosenivåer i en studie gjort i 2003 i Pakistan på 60 personer med type 2 diabetes. Kanel ser ut til å øke insulinfølsomheten, noe som bidrar til lavere blodsukker hos personer med diabetes.

Cinnamon Study

Studien ble publisert i 2003 i Diabetes Care Magazine viste lovende resultater for bruk av kanel som et verktøy for å senke blodsukkeret hos personer med diabetes. Ikke bare var i stand til å senke kanel fastende glukosenivåene ble notert andre fordeler i tillegg. Nemlig, ble gjennomsnittlig triglyserider og LDL-kolesterolet senkes.
Type 2-diabetes kjennetegnes ved insulinresistens, mens mennesker med type 1 diabetes ikke produserer insulin endogent og må injisere insulin på en daglig basis. De 60 menn og kvinner som deltok i den pakistanske studien hadde en gjennomsnittsalder på 52 og hadde blitt diagnostisert med diabetes i over seks år. Alle individene ble tatt sulfonylurea medisiner for å behandle sine diabetes. Halvparten av gruppen fikk malt kanel i pilleform for å ta daglig, mens den andre halvparten fikk placebo. Undersøkelsen foregikk i 60 dager, og forsøkspersonene ble testet ved 20 dager, 40 dager, og ved slutten av studien.
Alle forsøkspersonene fulgte sine vanlige dietter og dose medisiner i løpet av studien. For 40 dager de enten forbrukes kanel eller placebo, men ingen tok enten for de siste 20 dager av studien. Forbedringer i å senke blodsukkeret ble sett etter bare 20 dager, og fortsatte å falle på 40-dagers tester. Blodsukkeret i de personer som tok kanel falt med 18 prosent til 29 prosent. Gruppen som mottok placebo hadde ingen signifikant forandring i deres nivåer.

Implikasjoner for personer med diabetes

Diabetes ofte er ledsaget av høyt kolesterol og triglyseridnivåer. I ovennevnte studien, de som spiste kanel også opplevd en nedgang i sine triglyseridnivåer med 23 prosent til 30 prosent. LDL-kolesterolet falt med 10 prosent i gruppen som tok 3 gram kanel per dag. Forskerne konkluderte med at kanel jobbet for å senke blodsukkernivået ved å forbedre insulinfølsomheten. Økt insulinfølsomheten for en person med diabetes betyr at deres celler kan bruke glukose mer effektiv måte, for derved å redusere glukosenivåer sirkulerer i blodet. Siden kanel også redusert LDL kolesterol nivåer, konkluderte forskerne at enhver person med forhøyet blodsukker eller kolesterolnivå gjør klokt i å legge en kanel supplement til kostholdet.