Digidexo.com

Hva er årsakene til brystsmerter hos kvinner?

Brystsmerter hos kvinner kan være syklisk, noe som betyr at det er forårsaket av hormoner og dukker opp i forhold til menstruasjonen eller under perimenopause og overgangsalder. Imidlertid er noen brystsmerter noncyclical og ikke relatert til hormoner. Brystsmerter er svært vanlig. Det forekommer i 70 prosent av kvinnene. Mastalgi, brystsmerte, kan forekomme i en eller begge brystene, og noen ganger er det slår i armhulen, eller underarm-regionen til legemet.

Hormoner

Brystene kan øke i størrelse og bli sår, øm og klumpete på grunn av østrogen og progesteron, som begge er kvinnelige hormoner. Disse hormonene sparke i høygir når det er tid for en kvinnes menstruasjon. Under overgangsalderen, kan disse hormonene bli ujevn; en kvinne kan ha for mye av en og ikke nok av den andre, eller omvendt. Dette kan føre til sykliske brystsmerter, som løser seg selv når en kvinne menstruates eller når hun slutter mensen helt.

Væskeretensjon

The Mayo Clinic forklarer at kjertelvevet i brystene blir større på grunn av disse hormonene. Progesteron fører til væskeretensjon, og dette strekker brystene, noe som gjør vondt. Mest vann er beholdt i brystene og magen. Womenandinfants.org påpeker at progesteron, som er produsert av kroppen når eggløsningen skjer, stimulerer vekst og utvikling av melkeproduserende celler i en kvinnes bryst, noe som kan gjøre brystene dine sår og følsom, så vel som større.

Fibrocystic Pain

Ifølge Imaginis.com, hvis en kvinnes bryster vondt og er klumpet og tykk, kan dette være på grunn av fibrocystic endringer. Denne tilstanden kan vedvare inntil en kvinne blir fullt overgangsalderen.

Hormonbehandling

Dr. Dixie Mills av Womentowomen.com bemerker at kvinner som gjennomgår hormonsubstitusjonsbehandling (HRT) kan oppleve brystsmerter og ømhet. Dette er på grunn av de syntetiske hormoner som kvinnen tar.

Noncyclic

Noncyclic brystsmerter er ikke så vanlig som syklisk brystsmerter. Denne type smerte som normalt oppstår hos kvinner som er mellom 40 og 50. Denne smerte er forårsaket av traumer eller skade på brystet, slik som under et bryst biopsi. Denne typen smerte indikerer ikke brystkreft; derimot, ville det være lurt å fortelle legen din hva du opplever.

Costochondritis

Costochondritis er en annen form for noncyclic brystsmerter. Smerten faktisk ikke forekomme i brystet, selv om det kan føles som det. Dette er artrittisk smerte som stråler ut fra midten av brystet og de områdene hvor brystbenet og forbinder ribbene. Costochondritis forårsaker en brennende følelse i brystene. Det kan oppstå på grunn av dårlig holdning eller aldring.

Diuretika

Hvis brystsmerter er så intens at det er i konflikt med livet ditt, kan legen forskrive diuretika. Disse er "vann piller", og vil bidra til å fjerne overflødig væske fra kroppen som bidrar til å forverre brystsmerter.