Digidexo.com

Forskjellen mellom diabetes hos barn og voksne

Forskjellen mellom diabetes hos barn og voksne


Diabetes mellitus er en sykdom hvor legemet har enten ingen insulin eller ikke nok til å konvertere insulin mat til energi for cellene. Denne sykdommen er både kronisk og progressiv, og påvirker barn og voksne. Effektene av diabetes på barn er ikke alltid det samme som sykdommens effekt på voksne, og det er viktig å forstå forskjellen for effektivt å behandle diabetes og fremme god helse.

Typer

Når vi spiser noe, skiller bukspyttkjertelen et hormon som heter insulin. Insulin er nøkkelen som gjør det mulig for den konverterte energi (glukose) gjennom døren av cellene, og dermed gi oss energi for de daglige aktivitetene i livet. Når glukose ikke kan komme inn i cellene, sirkulerer det uselessly i blodet. Fordi kroppen trenger energi, og kan ikke få det fra glukose, det bryter ned lagret fett og muskler. Nedbryting av fett utgivelser ketoner, som deretter brukes i stedet for glukose for energi.

Diabetes mellitus er delt inn i to grupper. Insulinavhengig diabetes mellitus (IDDM), type 1 eller juvenil diabetes, diabetisk er når den er avhengige av daglige injeksjoner av insulin til å kontrollere glukosenivåer. Utbruddet av IDDM er vanligvis sett i sen barndom eller tidlig ungdom. Ikke-insulinavhengig diabetes mellitus (NIDDM), eller type 2 voksen angrep diabetes, er når diabetiker kan kontrollere blodsukkeret med kosthold, mosjon og muntlig medisiner. Inntil nylig, utbruddet av NIDDM var på ca 40 år.

Årsaker

Med iddm kan en disponerende hendelse som en viral eller bakteriell infeksjon, kosttilskudd hendelse eller kjemisk irritasjons utløse en autoimmun reaksjon som ødelegger betacellene i bukspyttkjertelen, og insulin kan ikke produseres uten betaceller. Diabetikere kan også være genetisk disponert for IDDM.
Med NIDDM, konstante høye nivåer av karbohydrater, fett og proteiner bidrar til ufølsomhet overfor insulin. Nivået av insulin kan også være normal, men ikke høy nok til å håndtere høye nivåer av karbohydrater, fett og proteiner. Diabetikere kan bli genetisk disponert for NIDDM i tillegg.
Forekomsten av NIDDM har økte proporsjonalt med økningen i fedme. Ifølge American Diabetes Association, de fleste pasienter med denne formen for diabetes er overvektige, og fedme i seg selv fører til en viss grad av insulinresistens. Pasienter som ikke er overvektige av tradisjonelle vektkriterier kan ha en økt prosentandel av kroppen fett distribuert hovedsakelig i mageregionen.
Ifølge Jean-Claude DesMangles, MD, type 2-diabetes hos barn og ungdom utgjør nå en tredel av all diabetes diagnose. På grunn av dette, er diabetes mellitus vanligvis ikke lenger klassifiseres som juvenile eller aldersdiabetes, men som type I og II.

Symptomer

Tidlige symptomer inkluderer sult (kroppen mener det er sultne når glukose ikke kan komme inn i cellene); vekttap (kroppen bryter ned lagret fett og muskler for energi); økt vannlating (forårsaket av overskytende glukose og ketoner fra muskel sammenbrudd spill i urinen); dehydrering (forårsaket av overdreven vannlating); økt tørste (kroppen kompenserer for dehydrering); letargi forårsaket av mangel på energi; og fruktig pust (som er lukten av overskytende ketoner).
Sene symptomer på diabetes inkluderer ketoacidose (ketoner i blodet og urinen fører til at kroppen blir surere); Kussmal respirasjon (kroppen hyperventilates i et forsøk på å kvitte seg med ketoner); elektrolyttforstyrrelser; forvirring; og koma.

Diagnose

I tillegg til symptomene nevnt ovenfor, American Diabetic foreningens diagnosekriterier (2009) inkluderer tilfeldig glukose nivå større enn 200, fastende glukose større enn 126, 2 timer etter glukose på mer enn 200 etter inntak av 75 g glukose, og en blodprøve (hemoglobin A1c større enn 6 prosent).

Behandling

Diabrtes behandling omfatter subkutane insulin skudd eller en insulinpumpe (definitivt i type 1, muligens i type 2), muntlig medisiner, kosthold, mosjon, stress kontroll, smittevern og flittig glukosemåling.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av type 1 og type 2 diabetes er den samme for barn og voksne. De inkluderer hjertesykdom, øyesykdommer, nerveskader, nyreskader, dårlig-healing skader, hyperglykemi (høyt blodsukker) og hypoglykemi (lavt blodsukker).

Forskjeller mellom barn og voksne

Den fysiske effekten av diabetes på barn kontra voksne er ganske mye det samme, bortsett fra i ett stort område. Ifølge en undersøkelse utført av SC Ferguson og kolleger, barn som ble diagnostisert med diabetes før fylte syv utført dårligere på intellektuelle og kognitive tester enn dem som ble diagnostisert etter syv år. Det er antatt at komplikasjoner av diabetes, for eksempel kronisk hyperglykemi eller hypoglykemi, påvirker hjernens utvikling.
Evnen til å takle diagnosen diabetes er en annen stor forskjell mellom barn og voksne. Tenåringer og pre-teens allerede har byrden med å håndtere deres skiftende organer, selvbilde og gruppepress. Tilsetting av diabetes kan være ødeleggende for selvtilliten.