Digidexo.com

Sprukket Brain aneurisme Symptomer

En uoppdaget hjerne aneurisme, som ikke gir symptomer, kan brekke eller sprekke og forårsake plutselige, alvorlige nevrologiske symptomer. Hvis pasienten er klar over hennes potensial for å utvikle en aneurisme, kan hun ta forholdsregler, for eksempel å endre sin livsstil og iverksette gode helsevaner.

Aneurisme

En hjerne aneurisme er en forstørrelse av en arterie i hjernen; et parti av blodåreveggen har svekkes over tid, forårsaker utvidelse av dette til å utvikle seg og vokse. Aneurismer generelt utvikle nær grener av arteriell hjernesystemet og kan vokse inn i ulike formasjoner. Disse er de "saccular" eller "berry" aneurisme; den "fusiform" aneurisme; den "gigantiske" aneurisme og "traumatisk" aneurisme. Pasienten kan vise symptomer før en hjerne aneurisme brudd; dette skjer i ca 40 prosent av aneurisme diagnoser.

Symptomer

Hjernen aneurismer er vanligvis asymptomatisk før det sprekker; når dette skjer, utvikler pasienten en plutselig, alvorlig ("verste hodepine i mitt liv"), nakkesmerter, mulig kvalme og oppkast. Han kan miste bevisstheten. Dersom lekket blod begynner å migrere inn i spinalvæsken, vil han oppleve smerte, ofte alvorlig, i korsryggen og beina hans. Igjen, avhengig av størrelsen på aneurisme og blødning, kan andre symptomer inkluderer tunge øyelokk og endret mental status (han kan bli ganske sløv).

Flere Symptomer

Symptomer kan også omfatte problemer med å flytte en kroppsdel ​​(hjerneslag symptomer) minsket følelse i noen del av kroppen, tåkesyn og / eller beslag. Fordi bruddet i aneurisme er så plutselig og uventet, gjør pasienten og hans familie / venner ikke vet hva som skjer. Alle disse symptomene er livstruende, og det er viktig at han får til legevakten umiddelbart for behandling.

Implikasjoner

Hvis offeret røyker, er under et høyt nivå av stress, lider av genetisk høyt blodtrykk, åreforkalkning (åreforkalkning), eller om hun tar p-piller, hun er økt risiko for en aneurisme. Hvis hun lider en sprukket aneurisme, kunne hun ha et slag eller utvikle et hematom (blodpropp i hjernen).

Brain Damage and Death

Avhengig av hvor lang tid det tar å få en diagnose av en sprukket hjerne aneurisme, kan pasienten begynne å lide varig hjerneskade. Hvis hans brudd var stort nok, eller om det var en blodpropp i aneurisme, kunne han lider av et slag, som vil skade hjernevevet. I tilfelle av en blodpropp som vokser inne i hjernen eller mellom hjernen og dura (slitesterk foring som dekker hjernen), hjernevev kan bli irritert, noe som kan føre til skade av hjernevev og celler som omgir hematom. Hvis pasienten ikke får umiddelbar legehjelp og akuttbehandling, kunne han dø.