Digidexo.com

Tegn og symptomer på meieri allergi

Meieri allergi er et vanlig problem blant barn, men 80 prosent av berørte barn vil vokse ut av allergi etter alder 6. Men voksne kan utvikle et meieri allergi ved en senere alder. Mange berørte enkeltpersoner ikke selv innser at de har et meieri allergi fordi meieri finnes i nesten all slags mat, spesielt bearbeidet mat. Heldigvis, det er visse symptomer som tippe av et meieri allergi.

Meieri Allergi vs laktoseintoleranse

Først og fremst er et meieri allergi ikke det samme som laktoseintoleranse. Laktoseintoleranse er definert som å ha en mangel på enzymet laktase, nødvendig for å bryte ned laktose som finnes i melkeprodukter. Et meieri allergi er definert av kroppens immunforsvar kjenner kasein og myseproteiner som fremmede stoffer og sende histaminer og antistoffer til å drepe av de "fremmede" inntrengerne.

Mange er laktose intolerant og kan bruke en laktose hjelpemiddel for å hjelpe fordøye melkeprodukter. Av og til, kan laktoseintoleranse føre til et meieri allergi på grunn av skader på mage-tarmkanalen.

Symptomer

Symptomer på et meieri allergi omfatter utslett, elveblest, eksem, forstoppelse, tett nese og i de mest alvorlige tilfeller, anafylaktisk sjokk. Symptomer på laktoseintoleranse er mage kramper, oppblåsthet, diaré, kvalme og hodepine.

Intoleranse vil alltid gjøre seg kjent gjennom mage-tarmkanalen, mens et meieri allergi tendens til å ha mer klassiske allergiske hudreaksjoner.

Årsaker

Meieri allergi er vanligvis forårsaket av kroppens avvisning av kasein og myse, to proteiner som finnes i meieriprodukter. Kasein er egentlig ostemasse som er igjen når melken er lov til å forsure og whey er vassen biprodukt av at forsuring.

Som nevnt før, kan en person som har vært laktoseintolerante for en lang tidsperiode utvikle en melkeallergi i tillegg. Som meieri er fortært og dårlig brutt ned, blir mage-tarmkanalen skadet. Kroppen, for å demme opp for denne skaden, vil begynne å sende histaminer og antistoffer til magen når meieriet er fortært.

Testing

For å teste om du har et meieri allergi, prøv å gå på en eliminasjonsdiett. For to uker, unngå tidkrevende alle melkeprodukter. For å være klar, meieriprodukter er noe som hadde sin opprinnelige kilden som melk fra kua. Egg er ikke et melkeprodukt, men blir ofte forvirret som en. Sjekk alle etiketter på noen bearbeidet mat som meieriprodukter er ofte brukt under innspillingen av slike matvarer.

Samtidig unngå melkeprodukter, merk om symptomene dine forsvinner. Hvis de gjør det, kan det hende du har en intoleranse eller allergi. Legen din vil da gi deg en allergi test for å finne ut sikkert om du er allergisk eller intolerant.

Behandling

For de som er allergisk mot melkeprodukter, kan du rett og slett nødt til å unngå matvarer fra nå av. Legen din vil informere deg om melkeerstatninger. Siden meieri er vår største kilde til kalsium, sørg for å ta kosttilskudd eller spiser mat som er rik på næringsstoffer som finnes i meieriprodukter.