Digidexo.com

Kinesiske urter for å regulere hormoner

Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) har blitt brukt i hundrevis av år for å bidra til å regulere hormoner. TCM teori er sentrert på nyrene og bruk av Qi energi, som går gjennom ulike meridianer i kroppen som forbinder alle våre store organer. Når Qi energi er ute av balanse, kan hormoner bli ubalansert og forårsake symptomer som hetetokter, kramper, tretthet, følelsesmessige endringer, skjoldbrusk problemer og aldring. Kinesiske urter anvendes for deres virkning på organer i kroppen, samt kjertler i hjernen som påvirker funksjonen av kroppen, så vel som symptomer.

PMS og overgangsalder

Hypothalamus kjertel, binyrene, hypofysen og gonadale kjertlene er ansvarlig for å regulere hormonene som styrer følelser, energilagring og menstruasjon hos kvinner. Ofte kan en endokrin lidelse som setter disse kjertlene ute av balanse med resten av kroppen forårsake andre alvorlige medisinske problemer, så som endometriose, brystkreft og hypotyroidisme. Kinesiske urter som kan bidra til å regulere hormonsvingninger og kroppens naturlige reaksjoner i disse kjertlene inkluderer cassia bark, ginseng blad og kudzu rot.

Cassia bark (kanel bark) er kjent for å hjelpe personer med følelsesmessige nedturer, observert av overdreven gråt, irritabilitet og generell moodiness ved å løfte humøret med den essensielle oljen, og økende nivåer av endorfiner. Duften av oljen kan inhaleres, eller olje gnidd inn hælene av føttene.

Ginseng blad øker nivået av østrogen hos kvinner, stabilisere symptomene på PMS og overgangsalder. Økte nivåer av østrogen hjelp med menstruasjons symptomer som kramper, tretthet og oppblåsthet.

Kudzu rot har også vist seg å øke nivåene av østrogen og regulere humørsvingninger hos kvinner.

Thyroid Problemer

I mange år har kinesiske urter blitt brukt til å kurere eller lindre symptomer på skjoldbrusk lidelser. Det har vært flere studier gjort på effekten av TCM og hypotyreose utført av kilder, for eksempel Qu Zhijin og Zhou Liang Zhang Suzhi, Fu Qingchen, og Hu Daihuai, Xia Duhung og Luo Jijie. Urter som hjelper med skjoldbrusk forhold inkluderer lakris rot, Lyceum frukt, sitrus og salvie.

Følelser

Kinesiske urter som brukes mot depresjon øke nivåene av serotonin, hormonet er ansvarlig for emosjonelle reaksjoner i hjernen. Høyere nivåer av serotonin resultere i godt humør, mens lavere nivåer kan føre til depresjon. Vanlige urter som brukes til dette formålet er Morinda rot og hvite sennepsfrø.

Hormoner og aldring

Som mennesker alder, de mengder av hormoner i binyrene, hypofysen og hypothalamus kjertler all nedgang, forårsaker tretthet, slapp hud, og dårligere fungerende sirkulasjons og immunsystemet. Kinesiske urter, for eksempel ginseng, blir brukt til å øke nivåene av hormoner som gir kroppen med energi, forbedre sirkulasjonssystemet, og forbedre immunforsvaret, og dermed oppmuntre kroppen til å holde seg mest mulig funksjonelt, uten negative påvirker av aldring . Eksempler på hormoner som er økt ved bruk av anti-aging formler er østrogen, testosteron og serotonin.

Hormoner og kreft

Vitenskapelige undersøkelser har vist at brystkreft er knyttet til høye nivåer av østrogen i kroppen, enten det er naturlig nivået, kommer fra naturlige kilder, eller blir oppnådd ved kunstige kilder, slik som hormonerstatningsterapi. I TCM, er urter som brukes til å bidra til å regulere hormoner for å minske risikoen for brystkreft ved å redusere mengden av østrogen i kroppen. Immun øke urter som reishi sopp, urter for å hindre endring av bryst celler som lycii frukt, og blugweed som inneholder anti-kreft egenskaper, kan brukes til å bidra til å regulere hormonnivået i stedet for hormonbehandling.