Digidexo.com

Beskrivelse av Brain Cancer

Hjernekreft er den unormale vekst av celler i hjernen. Selv om utvekster på hjernen blir ofte referert til som tumorer, er ikke alle tumorer er kreft. Bare ondartet, eller spre celler, kalles kreft i hjernen. Når en svulst ikke sprer det er en godartet svulst. Brain kreft er den ledende kreft hos pasienter under 35 år er det ingen spesifikk årsak til kreft i hjernen.

Typer

Primære svulster oppstår i hjernen som celler forandre seg og vokse unormalt. Cellene kan formere seg og danner klumper. Metastatiske tumorer dannes i andre områder av kroppen. De unormale celler spredt og overføre kreft til hjernen.

Symptomer

Symptomer for kreft i hjernen varierer fra størrelsen av tumoren, så vel som plasseringen. Skarpe smerter og hodepine som øker i alvorlighetsgrad kan forekomme. En person med kreft i hjernen kan ha tåkesyn og svimmelhet. Alvorlige humørendringer kan finne sted. Andre symptomer inkluderer beslag og hørselsproblemer.

Årsak

Årsaken til kreft i hjernen er ikke kjent. Det kan være arvelige, og stråling til hodet samt røyk har alle vært knyttet til kreft. Pasienter med en historie med andre sykdommer som brystkreft og lungekreft kan bli diagnostisert med kreft i hjernen som den primære kreft begynner å spre seg.

Diagnose

En CT-Scan kan se bilder i tre dimensjoner, inkludert hjernesvulster. Når en medisinsk vurdering er gjennomført, er en skanning vanligvis preformed. En MR er også preformed hvis en hjerne svulst er funnet. En MR kan se mer konkrete endringer i tumorvekst og utvikling. Andre tester som for eksempel blodprøver, leverfunksjon og urinanalyse kan utføres. Hvis en svulst er sett på CT-skanning eller MR, er en biopsi tatt; hodeskallen hele ikke behøver å bli åpnet for en biopsi. Et lite hull blir boret i skallen, og en nål settes inn. En patolog vil undersøke prøven under et mikroskop.

Behandling

Behandlingen vil variere mellom pasienten og avhenger av alder, fysiske historie, plassering og størrelse av tumoren. Svulster kan fjernes kirurgisk. Stråling dreper kreftceller og stopper dem fra å vokse ved hjelp av en høy-energi stråler. Kjemoterapi dreper også celler ved hjelp av en kombinasjon av farmasøytiske behandlinger. Mer enn en metode for behandling er vanlig brukt.