Digidexo.com

Effekter av Almond Oil

Mandler, men populært kjent som nøtter, er ikke sanne nøtter i botanisk forstand. Fruktene av mandel planter er faktisk kalt drupes, som er en slags frukt som frø er inne i harde skall omgitt av en kjøttfull lag. Oljen stammer fra mandler er populært i alternativ medisin. Avhengig av forskjellige hvorfra den ble trukket ut, kan oljen ha både positive og negative virkninger.

To typer

Det finnes to typer av mandler, bitter og søt. Hver kan hentes ut etter olje og noen mandel oljer er kombinasjoner av hver variasjon er ren ekstrakt. En måte å fortelle forskjellen mellom bitre og søte mandler er av fargen av plantens blomster. Søte mandler generelt har hvite blomster og de av bitre mandler er rosa. Formen av mutteren er også en indikator.

Bitre mandler er vanligvis kortere og bredere. Imidlertid er den vesentlige forskjell mellom de to varianter i sine kjemiske komponenter som bestemmer hvor trygt deres ekstraherte oljer er for anvendelse og forbruk. Søt mandelolje er ufarlig type og kan trygt svelges eller brukes på huden uten restriksjoner. Bitter mandel olje på den annen side er det mer farlig slag og man bør være riktig informert av sine egenskaper før du bruker den.

Giftige stoffer

Halvparten av et volum av bitter mandelolje består av de egentlige næringsstoffer som er funnet i den søte variasjon. Disse er for det meste enumettede fettsyrer. Den andre halvparten er imidlertid sammensatt av tre giftige stoffer som ikke er til stede i det hele tatt i den søte varianten. Disse er amygdalin, benzaldehydet og hydrogencyanid. Amygdalin er et stoff som finnes i de fleste Rosaceous planter - den taksonomiske familien som mandler hører hjemme, og disse inkluderer aprikos, plommer og fersken. Når amygdalin er kjemisk brutt ned i ferd med å trekke ut olje, blir de to andre giftige stoffer produsert. Benzaldehyde gir mandel sin karakteristiske smak og duft.

Hydrogencyanid er mer kjent som blåsyre, og er svært giftig. Rundt 4-9 milligram av dette stoffet er til stede i ett stykke av bitter mandel. Er for det meste brukt dermed olje utvunnet fra bitre mandler bare eksternt. For å være fit for forbruk cyanid delen må fjernes først. Intern søknaden må gjøres i bare små doser og helst bør brukes under råd eller direkte administrert av medisinske fagfolk.

Fordeler

Ironisk nok, er de medisinske egenskapene til bitter mandelolje faktisk avledet fra sin giftige stoffer. Dette toksisitet kan arrestere veksten av bakterier, sopp, protozoer, innvollsorm og til og med virus. Infeksjoner av slike mikroorganismer enten i de indre organene eller på huden kan kureres med bruk av riktig dosering av bitter mandelolje. Amygdalin er kjent for å minske følsomheten av nerver, og dette gjør det mulig for bitter mandelolje til også å fungere som et bedøvelsesmiddel.

Ifølge National Cancer Institute, har hydrogencyanid evnen til å hemme utviklingen av visse typer kreftceller. De enumettede fettsyrer som finnes i både bitter og søt mandelolje kan bidra til å opprettholde et godt nivå på high-density lipoprotein (HDL-kolesterol) og redusere low-density lipoproteiner (LDL kolesterol), noe som gjør mandelolje bra for hjertet.

Bruksområder

Søt mandelolje er nesten lik olivenolje i sammensetning og kan brukes som en god erstatning i kjøkkenet. Næringsmiddelindustri fjerne cyanid fra den bitre variasjon og gjøre bruk av benzaldehydet å lage mandel flavored produkter. Mandelolje er også kjent for å være et bløtgjøringsmiddel, noe som betyr at det kan balansere vanntap og fuktighetsabsorpsjon av huden, noe som gjør den myk og glatt. Således er det ofte benyttes som en bestanddel i kosmetiske produkter. I massasjeterapi fungerer den som carrier olje for andre essensielle oljer fordi den søte varianten har ingen sterk aroma og er lett absorberes av huden.

Innbyttere

På grunn av risiko presenteres av giftigheten av den bitre variasjon og også utnytte etterspørselen etter mandel lukt og smak, produkter, har noen produsenter begynt å bruke vikarer. Disse er fra frøene av frukt som er sammensetningen ligner bitter mandel. Selv om noen kosmetikk eller eteriske oljer kan være pakket som "bitter mandel" er det fullt mulig at de faktisk hentet fra aprikos eller fersken kjerner eller kirsebær groper.