Digidexo.com

Hvordan trene med Foot leddgikt

Å ha leddgikt i føttene kan være smertefullt. Med noen former for leddgikt kan det være faktiske fysiske endringer i foten, noe som gjør det vanskelig å gå og komme seg rundt. Mens trening alene ikke kan kurere leddgikt, kan det hjelpe å strekke og styrke musklene i foten og hjelpe deg til å administrere dine symptomer. Følgende øvelser som kan gjøres i en stol eller på en krakk slik at føttene kan henge.

Bruksanvisning

Plantar og dorsi fleksjon. Sitte rett opp. Trykk ned gjennom tærne og peker foten så mye du kan. Nå ut gjennom tærne og fokus på å forlenge foten. Deretter trekker tærne tilbake og bøye foten så mye du kan. Gjenta for 8 til 12 repetisjoner med hver fot.

Foot sirkler. Sitte rett opp. Sirkel høyre fot klokken 8 til 12 ganger. Så sirkel mot klokken. Sørg for at du sirkle foten og ikke ankelen eller leggen. Gjenta med venstre fot.

Skriv alfabetet. Sitte rett opp. Hold høyre fot i luften og tegne bokstavene i alfabetet. Fokuser på å flytte foten fullt gjennom alle de forskjellige bevegelser. Gjenta med venstre fot.

Towel grab. Sitte rett opp. Plasser et lite håndkle eller ark på gulvet. Prøv å plukke opp håndkleet med høyre tær. Fokus på scrunching tærne og ta tak i håndkle eller ark. Gjenta 5-6 ganger. Gjør det samme med venstre fot. Når dette blir lett prøve å plukke opp en penn eller blyant.

Ball massasje. Sitte rett opp. Sett en tennis eller annen liten ball på gulvet. Plasser høyre fot på toppen av ballen, og rull den fra tærne til hælen. Rull den frem og tilbake i 8 til 12 repetisjoner. Gjenta med venstre fot. Etter å ha gått frem og tilbake, kan du prøve å rulle ballen i en sirkel på gulvet.

Tips og advarsler

  • Stoppe enhver øvelse som gjør symptomene verre.
  • Disse er milde øvelser for å hjelpe oppmuntre hele spekteret av bevegelse i føttene. Hvis musklene er svært stramt eller sår, kan du prøve å plassere foten i en bøtte med varmt vann for å gjøre øvelsene, eller mens i badekaret.