Digidexo.com

Hvor kommer Colon Cancer Spre?

Kreft kan påvirke en hvilken som helst del av kroppen, men det er spesielt vanlig i tykktarmen eller i tykktarmen. Tykktarmskreft er forårsaket av unormale celler som kalles polypper utviklings i slimhinnen i tykktarmen. Hvis fanget tidlig nok, disse polypper er vanligvis godartet, og ikke føre til kreft. Hvis kreften har utviklet seg i tykktarmen, er tester beordret til å bestemme stadium av kreft i tykktarmen.

Stage 0

Stage 0 er den tidligste fasen av tykktarmskreft og betyr at kreften ikke har spredd seg forbi det indre laget av tykktarmen. Tykktarm kreft diagnostisert på dette stadiet har høy overlevelse.

Stage 1

Trinn 1 tykktarmskreft betyr at kreften har spredt seg til andre deler av tykktarmen, men har ikke avansert forbi veggen av tykktarmen og angitt på andre deler av kroppen.

Stage 2

På trinn 2, har kreften spredd seg gjennom tarmveggen, men har ikke nådd lymfeknutene. Trinn 2 er iblant inndelt i et 2A og 2B en scene.

Stage 3

I fase 3 tykktarmskreft, har kreften nå flyttet inn i lymfeknutene i kroppen. Trinn 3 er iblant inndelt i et 3A, 3B og 3C trinn.

Stage 4

Trinn 4 er åpenbart den mest alvorlige og indikerer kreft er nå i andre organer i kroppen. Overlevelse av personer med tykktarmskreft på dette stadiet er svært lave.