Digidexo.com

Hvordan slutte å ta Asacol

Hvordan slutte å ta Asacol


Asacol (Mesalamine) er et reseptbelagt legemiddel som brukes til behandling av ulcerøs kolitt, en inflammatorisk tarmsykdom som forårsaker magesår, blødninger og gastrointestinale plager. Asacol er vanligvis foreskrevet for langtidsbehandling, slik at pasienter ikke bør slutte å ta medisinen brått. Konsultere lege anbefales før det stopper Asacol. Den umiddelbare effekten av å stoppe stoffet er sannsynlig å være en gjentakelse av ulcerøs kolitt symptomer.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din i stedet for å slutte å ta Asacol på egen hånd. Legen din kan anbefale alternative behandlinger og ulike medisiner, samtidig som det gir medisinske råd spesifikke for tilstanden din som kan hjelpe deg å takle mer effektivt fra tarm flare-ups som kan oppstå når du slutter å ta Asacol.

Vit at Asacol er formulert, ikke bare for å behandle ulcerøs kolitt, men for å redusere sjansen for ytterligere tarm flare-ups. Dette er grunnen til at pasienter ofte opplever uønskede symptomer på sykdommen når de slutter å ta medisinen.

Snakk med lege umiddelbart om å stoppe Asacol dersom du opplever noen av de kjente alvorlige bivirkninger av stoffet: pustevansker, utslett og elveblest, frysninger, høy feber og gulsott, som er gulnet hud og en mulig indikasjon på leverskade.

Tips og advarsler

  • Ikke slutt å ta Asacol på egen hånd. Ulcerøs kolitt symptomer er sannsynlig å forverres og krever en lege omsorg. Snakk med din lege før du stopper eller starter noen medisiner for inflammatorisk tarmsykdom.