Digidexo.com

Mat Emballasje Fakta

Mat Emballasje Fakta


Emballasje er en nødvendig del av næringsmiddelindustrien. Mat blir transportert over hele landet, øker behovet for emballasje. Noen typer mat emballasje kan være overdreven. Flertallet av poser, wrappers, flasker, plast og annet materiale er ikke resirkulert og blir igjen for å sitte på søppelfyllinger.

Fordeler med matemballasje

Emballasje beskytter maten fra bakterier og blåmerker. Næringsverdien og andre forbrukerinformasjon er oppført på utsiden av pakken. Emballasje bidrar også til å øke matens holdbarhet.

Overdreven matemballasje

Et eksempel på overdreven emballasje er teposer. De teblader blir sortert i poser, og plassert i en boks, som deretter innpakket i plast. En tilnærming ville være å kjøpe bladene løst og bruke et individ tesil.

Løsning

En mulig løsning på unødvendig emballasje kan være å kjøpe mat løst, når det er mulig, som frukt og grønnsaker. Også velge biologisk nedbrytbar emballasje som papp, i stedet for plast. Ikke kjøp små, individuelt innpakket elementer. Istedenfor å kjøpe varer i en stor beholder, for å minimalisere avfall.