Digidexo.com

Hvordan å beskrive de fysiske egenskapene Alkalitet i vann

Hvordan å beskrive de fysiske egenskapene Alkalitet i vann


For mye alkalitet i vann kan være like skadelig som for lite alkalitet i den samme kroppen av vann. Det spiller ingen rolle om du svømmer i vannet, drikker det eller hvis den brukes i et akvarium, er det nødvendig å teste alkalitet å opprettholde livet. Alkali er ansvarlig for nøytraliserende syrer som kan finnes i vann, så vel som visse naturlige mineraler og metaller som også er i vann. Selv om du ikke kan fortelle om vannet er surt eller basisk ved å se på den, kan du undersøke forholdene i vann eller teste den for å bestemme dens alkalitet.

Hvordan å beskrive de fysiske egenskapene Alkalitet i vann

Identifisere eventuelle plantevekst eller alger som du ser i vannet. Når et legeme av vann er sterkt alkalisk, hindrer alkalitet veksten av visse bakterier, noe som fører til alger og andre plantevekst.

Kjøpsteststrimler fra din lokale jernvarehandel for å bestemme de fysiske egenskapene til alkalisk vann. Ta en prøve av vannet og legg en pH stripe i den. Jo nærmere en mørkere lilla vann eller stripe svinger, avhengig av hvilke tester du har kjøpt, jo høyere vannnivå alkalitet. Kjemiske forbindelser i vann er aktivert med strimlene, som viser graden av surhet eller alkalitet.

Beskriv lukten av vannet. Vann som er svært sure vil mest sannsynlig ha visse lukter. For eksempel fisk akvarier, hvor fisk kan ha sluppet mye avfall, inkluderer ammoniakk (som du kan lukte), forårsaker en økning i syre nivåer. Siden alkali nøytralisere kjemikalier i vannet, kan testprøven bli beskrevet som utpreget luktfri.